Sitronmåne - uten ekle e-stoffer og konserveringsmiddel

torsdag 7. april 2011

Kroppen er jo tross alt ikke så veldig glad i veldig glad i alle disse e-nummrene eller kjemiske konserversingsmiddler. Så her er en godklump som jeg plukket opp på et dansk matprogram for en tid siden. Deilig sitronmåne !


Oppskrift på sitronmåne

Deig nummer. 1:

250 g. romtempereret smør
1 vaniljestang
125 g. melis
125 g. sukker
150 g. romtempererte egg
100 g. romtempererte eggeplommer
190 g. hvetemel
65 g. maizena
1 stk. vasket sitron (revet skall & saft)

Deig nummer 2:

125 g. ren rå marsipan
85 g. sukker
50 g. romtemperert smør
75 g. stuetempererte egg

Glasur:

150 g. melis
1 stk. vasket sitron( revet skall & saft)
evt. litt vann

Deig 2 in the making...


Elt marsipan og sukker sammen med hendene.


Elt så inn smørret litt etter litt, før du elter inn egg."Åpen" vaniljestangen med en kniv og skrap ut alle kornene. Bland kornene sammen med litt vanlig sukker.


Bland romtemperert smør, meli, sukker og vaniljesukkeret i maskinen til det er luftig. Romtemperte egg og eggplommer tilsetes litt om gangen. Stopp med en gang massen er blandet. Bland hvetemel og maizena før det siktes inn i røren. Vend forsiktig inn sitron og skallet. Jeg brukte litt for store sitroner, og da blir det litt for mye sitronsmak i både kake og glasur. Husk å vaske sitronene da de er sprøytet på butikken. Du kan eventuelt bruke økologiske sitroner. De smaker gjerne litt søtere.
Deig 1 og 2 blandes sammen før det helles over i den smurte formen. Ha i ovnen på 190 grader i 35-40 minutter til den er gylden og gir etter ved trykk. Avkjøles.Riv så skallet av sitronen og la det lufttørke frem til glasuren skal på kaken. Bruk saften fra en halv sitron, melis og kanskje et par dråper vann. Lun glasuren en anelse og fordel den raskt på den avkjølte kaken. Dryss straks på sitronskallet.


by mlekoshi