Trøffelkake ala Aunegården

søndag 10. april 2011

"Alle" som bor i Tromsø eller er på besøk i Tromsø har (eller BØR) besøke Aunegården. Og her er det mye fint du kan spise. Men hvis du har tid til ett besøk der, så anbefaler jeg å prøve en Aune Spesial og et kakestykke av de legendariske kakene de lager der. Jeg skrev for to dager siden at jeg hadde laget trøffelkake til jobben. Det var egentlig uungåelig da jeg plukket opp oppskrift på trøffelkaka ala Aunegården fra kakefesten.com.

Mmmmmmm ! Det var ikke akkurat mye kake igjen da fredagscafèen var over. OG her er hvordan jeg laget kaken.


Først startet jeg med mandelbunnen.

4 eggehviter
150 gram melis
175 gram mandler

Her skal du hakke mandlene sammen i kjøkkenmaskinen til det er ganske fine biter. Så skal du stivpiske eggehvitene og "skjære inn" melis og mandlene inn i eggehvitene. Stekes i 12-16 minutter på 175 grader og avkjøl. Jeg plukket også opp tipset om at du kan steke bunnen i 24 cm form. Bunnen  vil "krympe" når den avkjøles. Så du bruker bakepapir i bunnen når du steker bunnen. Derretter flytter du bunnen over på et kakefat og putter ring på 22 cm rundt kaken. Helt tett. Inne ringen faster bakepapir ganske høyt. Jeg brukte imidlertid bake it easy-form og brukte samme størrelse hele veien. Derfor ser du ikke den karakteristiske tredelte kaken på bildene her.
 

Så skal sjokoladefyllet lages:

3 dl fløte
250 gram sjokolade (gjerne en blanding av 55% og 70% sjokolade)
1 ss smør

Kok opp fløte og ha i smør og sjokolade. Sett til side med en gang og rør til sjokoladen er helt smeltet. 


Avkjøl fyllet litt og ha over bunnen. Sett kaken inn i kjøleskapet til det stivner.
Og nå er det klart for den italienske marengsen:

250 gram sukker
1 dl vann
4 eggehviter
 

Kok opp vannet og sukkeret. Det skal koke opp til 120 grader.


Visp derretter hvitene forsiktig i kjøkkenmaskinen til hvitene er halvstive. Ha derretter i sirupen i  en tynn stråle. Men pass på slik at vispen ikke slynger sirupen ut langs kantene. Visp nå marengsen kraftig og lenge helt til den har romtemperatur.


Fordel så over kaken (du ser det kanskje ikke, men jeg bruker gjennomsiktig kontaktpapire langs kantene).


Jummy ! Sett så kaken under grillen i ovnen i noen få minutter slik at den får farge. Du kan også bruke creme brulee -brenner.


(ikke-så-bra mobilbilde av kaken ferdig på jobben.)

Og det som videre er obligatorisk til kaken er hjemmelaget bringebærsaus som du legger ved siden av kaken på fatet (ikke over.. da blir det den smørja).

400 gram bringebær, tinte
1 dl vann
1 dl sukker


Kok opp vann og sukker. Avkjøl laken og kjør den sammen med bringebær i en blender/stavmikser. Sil sausen for å få vekk frøene. Server og kos dere !
Ja, slik har dagen vært. August har enda feber og er slapp. Men det går i bølgedaler, stakkars ! Så han skal være hjemme fra barnehagen i morgen. Snuppa har hatt overnattingsbesøk i natt, vært i karnevalsbursdag (som Hanna Montana - sminket med "tattovering"....) og hatt besøk i ettermiddag. Og i dag har hun lært litt om at livet ikke er så enkelt, men det kan jeg ikke skrive om. Nå skal jeg henge opp klær til tørk og gjøre klar til morgendagen. Klokken nærmer seg faretruende 24.. og en VIL som vanlig ikke legge seg på søndager. DA er jo helgen over liksom. Frank skal kjøre en tur ut og fylle diesel på bilen - i morgen skal vist prisene på drivstoff øke igjen. Det er dyrt å ikke har mulighet til å bruke kollektivtrafikk...


13 kommentarer:

Siw sa...

Imponerende!

Neide sa...

Hei Elise. Jeg heter Neide og kommer fra Brasil. Først gang jeg spiste trøffelkake var i Aunegården i Tromsø, jeg elsker. Jeg var glad for å ha funnet denne oppskriften, vil vi gjøre det å spise i julaften.

Hilse fra Neide.

Anonym sa...

Heia. No har eg bakt kaka, den skal være til en bursdag i kveld. Veldig god beskrivelse av oppskrift og lett å lage:) no e eg bare spent på hvordan den smake... Glede meg- NAM NAM!!

Hilsen' Kamilla

Elise sa...

Så bra at dere liker den ;) Kos dere !

Anonym sa...

hvordan vet man at den sirupen er 120 grader?
Camilla

Anonym sa...

Hei!
Hva mener du med kontaktpapir rundt kanten? Hva slags papir er det, og hvor er det kjøpt?

Mvh,
Viviann

Elise sa...

Jeg har brukt slik gjennomsiktig papir som man tidligere brukte på overhead mv. kjøpt på binders/stamples :)

Anonym sa...

Jeg har nettopp vært på besøk hos sønn m/fam i Tromsø, hvor min svigedatter bakte kaken for å feire min bursdag: Herregud for en kake!!Jeg ser av oppskriften at det skal haes i sirup, men HVOR MYE?Fikk ikke det med meg?!Håper jeg får mot til å prøve den selv til en spesiell anledning. Har iallefall tipset flere av mine venner alt om denne oppskriften. NAM NAM - himmelsk!

Elise sa...

Hei ;) Ja, den er god og kraftig ! Sirupen = vann og sukkeret ;)

Julla sa...

Kaken ser kjempegod ut! Går det an å lage den kvelden før eller "ødelegges" marengstoppen av å stå i kjøleskap?

Unknown sa...

Tuseen takk for bilder og oppskriften!

Anonym sa...

Beklager å måtte si det. Men dette er ikke Aunegården sin trøffelkake oppskrift.Den er sikkert kjempegod uansett.

QQQQQQQQQ sa...

yeezy shoes
hermes birkin
converse outlet store
adidas stan smith
kobe shoes
yeezy boost 350
moncler jackets
yeezys
adidas tubular
nike hyperdunk 2017

by mlekoshi