Sjokolademousekake

søndag 17. april 2011

Her kommer den andre oppskriften på kake som ble kokelert her hjemme for en uke siden - til jobb. Deilig sjokolademousekake på myk bunn. Oppskrift fra dinmat.no.

Bunnen:
3 egg
3 1/2 dl sukker
160 g smør
2 1/4 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
6 ss bakekakao
5 dl vaniljekrem


Smelt smørret og avkjøl det litt. Pisk eggene og sukkeret til eggedosis. Så skal du sikte sammen hvetemelet, kakao og bakepulver.  Tilsett smøret til eggedosisen og ved forsikitig inn det tørre. Fordel røren i en kakeform med bakepapir i bunnen. Husk å smørre kantene i formen. Stek kaken i 30-35 minutter på 175 grader. Den skal være litt bløt i midten. Avkjøl bunnen i formen og løsne derreter kaken fra ringen og fjern bakepapiret. Legg bunnen på et fat, vask kakeringen før du setter den tilbake.
 

Smør så på vanliljekremen. Du kan gjerne bruke ferdiglaget slik som Øystein gjorde her. Da er det gjerne lurt å varme den litt for at den skal bli letter å fordele på kaken.


Sjokoldemouse
225 g mørk kokesjokolade
3 dl kremfløte
2 eggehviter
3 eggeplommer
3 ss melis
1 1/2 ss sterk kaffe


Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk fløten. Stivpist derretter eggehvitene, før du pisker eggeblommene og melisen luftig før du tilsetter kaffen forsiktig.


Bland den smeltede sjokoladen i eggedosisen. Vend inn kremen før du til sist tilsetter de stivpiskede eggehvitene. Legg mousen over kaken og la kaken avkjøle. Pynt med friske bær ol. Øystein brukte sammen bringebærsaus som vi brukte til trøffelkaken.


Igjen - et dårlig mobilbilde fra jobben forrige fredag. Men den ser likevell delikat ut.. og den smakte veldig godt ! Enjoy !

3 kommentarer:

Anonym sa...

Øystein er norges svar på Martha Stewart. Fansen venter spent på at han skal begynne å skrive kakeblogg.

Elise sa...

Hahaha - ler godt nu :) ja, øystein e flink, at han starte matblogg e like virkelighetsfjernt som at æ kommer til å starte en råsablogg :P

maritamt sa...

Den hørtes fantastisk ut! :)

by mlekoshi