Tema: Bæring av barn

onsdag 17. august 2011Jeg bestemte meg allerede før Hilde ble født. Å bære henne var nok en fin ting, og det skulle vi gjøre. Men jeg skulle I ALLE FALL ikke bære henne rundt i slike rare sjal som jeg hadde sett noen gjøre. Vi vurderte først på en babybjørn. Den var helt grei. Men så fant vi tingen; En redcastle sidebæresele. Den så skikkelig kul ut, og måtte jo bare være "IT" for oss. Hilde ble født. Bæreselen ble brukt to ganger før vi fant ut at det rett og slett ikke gikk. Verken Hilde eller vi følte at den var behagelig på. Dermed ble bæreselen og bærekarrieren lagt på hyllen...

(Bilde til venstre er av en babyhawk normal størrelse og bildet til høyre er Calin Bleu Gauze sjal)
...foreløpig. Jeg startet på jobb igjen allerede 3 mnd etter fødselen. Og på sene kvelder på butikken ble jeg mer og mer fascinert av de merkelige bæresjalene de afrikanske damene i nabolaget kom med. Barna sov så fredelig i dem. Jeg savnet Hilde og hudkontakt, og ammingen hadde gått i stå. Så en kveld kom jeg hjem til Frank og forlangte; Vi skal ha et bæresjal NÅ!

(Binana elastisk bambussjal samme dag som August ble født)


Dermed ble de to første bæreinnretningene kjøpt inn. En ringslynge og et bæresjal. Ringslyngen ble brukt en del, og bæresjalet var veldig behagelig. Men bæresjalet tok så lang tid å få på at det ble solgt ganske fort igjen. Hadde jeg DA vist om ekspertisen der ute (Se f.eks. tettinntil.com) så hadde jeg nok funnet alternativer med sjalet også. Ringslyngen ble også etter hvert solgt for å kjøpe en ny, og vips (!) var en helt ny bæreverden åpnet for meg/oss.

(Sweetlittlemonkey (egenprodusert) Mei Tai)

De åpenbare grunner for å bære barnet:
- Barnet får nærmet med mor/far.
- Du får gjort andre ting samtidig med at barnet sover/mottar kroppskontakt
- Dersom det er flere barn i familien kan man ha et av barna inntil seg i bæreinnretningen, samtidig med at man leker med det andre barnet.
- Man slipper å drasse rundt på en vogn eller et tungt barnbilsete hvis man bare skal en liten tur innom en butikk eller gå seg en tur


Og videre:
- Eksperter mener også at det medisinsk bra å bære barnet;
- Det er bra for barnets mentale utvikling, og det utvikler balanse og rytme når det følger med/henger med på alle dine bevegelser.
- Sansene til barnet blir stimulert samtidig som det føler seg trygg inntill mor eller far.
- Det er en kjensgjerning av barnet gråter mindre når det ligger inntill mor/far eller blir bæret rundt.
osv.


Men hva skal du så velge når du skal bære ditt barn ? Jeg har jo personlige preferanser, så jeg skal ikke si at verken det ene eller det andre er det beste, men heller fortelle om mine erfaringer. Du kan også lese her om her på tettinntil sine sider om hva du kan velge mellom.

Mine personlige preferanser er iallefall å bruke en elastisk bæresjal eller et lett vevd sjal i starten. Barnet sitter ikke like godt i en mei tai eller en formsydd bæreselle som det gjør i et deilig omsluttende sjal. Jeg brukte Binanana bambussjal og Calin bleu gauzesjal helt i starten, og brukte etterhvert litt mer vevd sjal før jeg gikk over til mei tai. Jeg har aldri hatt helt sansen for formsydd bæreseler, selv om jeg skjønner at mange syns det er mer praktisk. Øvelse gjør mester, og jeg bruker nå bare mei tai når jeg skal bære August nå. Jeg brukte også en del ringslynge da Hilde var stor og syk i en periode. Det er ganske enkelt å bruke når en går inn og ut av butikker og bil. Det finnes SÅ mange produsenter av alle de ulike bæreinnretningene, og her er det ingen fasit. Du kan kjøpe utrolig masse fine bæreseler brukt på finn eller på forum, ny fra butikker i norge eller det store utland. Skrik ut i kommentarfeltet hvis du trenger hjelp!

Uansett: Når du har funnet ut hva som passer dere kan du lese her om hvordan du kan bruke de ulike bæreinnretningen her hos tettinntil.

Lykke til !

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra innlegg, du er så flink:)
Jeg synes også bæring er gøy! Vi har bare hatt sjal her, og det ble mye brukt i begynnelsen:)
Har du noen gode tips til hva vi nå bør prøve? Vil ha noe som er enkelt å bruke ;)
Håper ellers alt står bra til med dere alle:)

Anonym sa...

He he..
Hilsen Anita (og Ørjan), skulle det stå ;)

Elise sa...

Takker :) Håper deg går bra med dere der nede :)
Det enkleste er da en formsydd bæresele, f.eks. Manduca som du bla. får kjøpt her: http://lotusbarn.no/butikk/index.php?main_page=index&cPath=258

Eller en Mei Tai. Kan anbefales disse: http://epla.no/shops/eye2eye/meitai-standard/
Men de er litt dyre. Du finner mange forskjellige, og de samme litt billigere brukt.

Du finner både manduca og eye2eye MT i denne annonsen på finn: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=29592379

:)

Anonym sa...

Tusen takk for tips :) Var forsåvidt disse eg hadde i tankene, men greit å bekrefta det fra en erfaren, hihi :)Skal sjekke de ut:)
-Anita-

Irene sa...

Herlig innlegg med nydlige bilder <3

by mlekoshi