How to: Regnbuekake

fredag 12. august 2011

Jeg lovde å lage en egen bloggpost om regnbuekaken August hadde til bursdagen sin som hadde regnbue-tema. Men for å bare si det med engang, dette er ikke noe jeg har kommet på av meg selv - det er nemlig herlige Whisk kid som har komponert kaken.Oppskriften finner du på linken til nettsiden hennes. Jeg fulgte vekt-metoden og veide den ferdige røren før jeg fordelte den på 6 farger. Ja, jeg vet at regnbuen har 7 farger, men den siste fargen er vanskelig å finne, så da ble det 6 farger... men INGEN reagerer på det.

Fyllet i kaken min ble ikke helt rett fordelt mellom lagene - men hallo ? Sliten og trøtt mamma etter lang arbeidsdag - og kaken ble bakt {om natten og var ferdig klokken 0150}veldig sent. Så hvis du skal prøve å lage den så er tipset her å bruke god tid og fordel likt over det hele.


Jeg er selv en veldig kresen kakespiser {ja, helt sant !}, og jeg har litt problemer med smørkremer da jeg missliker smaken av smør. Så akkurat denne kremmen var ikke helt min smak, men jeg fant ingen andre kremmer som passer meg, er hvit i fargen og litt fast i fisken. Men August var storfornøyd !


Fargene jeg har brukt kommer fra Americolor av typen electric som du får kjøpt i flere norske og utlandske nettbutikker. Lykke til !


edit # Har fått spørsmål om hvilket farge jeg har brukt og hvor de er kjøpt. Jeg kjøpte mine fra ebay, nærmere bestemt her. Fargene var electric yellow, orange, green, red, blue og purple. 14 kommentarer:

Helene sa...

For en fantastisk kake! Jeg har aldri sett noe lignende. Synes du er veldig flink :)

maritamt sa...

Herlig! :) Trur eg skal prøve meg på ein versjon av den til Lucas' neste bursdag. Det er så lenge til at eg har god tid til å øve, kakebaking er nemlig laaaangt fra mi sterkaste side ;)

ToneMelone sa...

Wow, den var jo superflott!! :)

Hildes Scrappeunivers sa...

Så stilig! ♥ Hvordan fikk du laget fargene?

Klem

Anonym sa...

Ser du har blogget en del om telt ferie, vi har nå nettopp også kjøpt oss et outwell telt for vi tenker prøve dette til neste år :) Så lurer jeg derfor på om du vill skrive litt mer, hvorfor valgte dere nettopp det telte? hva hadde dere av utstyr?hva var bra og ikke bra? hvordan var det å bo i telt så lenge?

Hilse Marit

Irene sa...

Stilig kake.

Denne hvitekremen som ofte blir brukt i oreokake syns jeg er veldig god:

1.75 dl Menkomel Whipping / kremfløte
1 ss sukker

2 pk tine kremost naturell
2,5 dl melis

Pisk krem av Menkomel Whipping / kremfløte og sukker. Pisk kremosten og melisen sammen til den er kremete og luftig. Å bland så forsktig kremen inn i ostekremen.

Bare et tips.

Gunnhild sa...

fantastisk flott!!
jeg har prøvd meg på regnbuemuffins før, men denne var virkelig fin!!

Elise sa...

Takk takk dere ! :)
HildeM : Jeg brukte matfargepasta. Det står i innlegget, og jeg brukte kommer fra Americolor :)
Marit: Ja, det kan jeg gjøre :) Teltlivet er fintfint ! :)

Elise sa...

Irene: Tusen takk ! Denne skal jeg teste ! :)

Anonym sa...

Hei Elise! Supert innlegg - jeg forsøker å få tak i fargene du har brukt, men jeg finner ikke rødfargen, kun rosa (krise!). Kan du si noe om hvor du har kjøpt fargene, evt. hvilke farger du har kjøpt? Takk! :) Marte

Elise sa...

Hei ! Det skulle jeg kanskje skrevet mer presist.. skal legge dem inn i innlegget ;)

Mette sa...

Hei!

Fantastisk flott kake!
Lagde du hele røren med en gang, også delte den opp?
Jeg har bare en form i hver str, kan kakerøren stå i et par timer uten at den faller sammen?

Hvilken str form har du brukt?

Mvh
Mette

Anonym sa...

Hei kjempeflott kake denne skal lages til min sønns toårsdag.
Men så du har bytta om rød og gul :-)
Skal være rød, Orange, gul, blå og lilla sånn tips til resten :-)

QQQQQQQQQ sa...

crazy explosive
nike dunk shoes
yeezy shoes
lacoste online shop
yeezy boost 350 v2
off white hoodie
tom ford eyewear
cheap nba jerseys
michael kors handbags
yeezy shoes

by mlekoshi