How to: Småskumle edderkopp-cakepops

mandag 31. oktober 2011


Jeg skrev i det forrige innlegget mitt at jeg skulle laget en how-to på hvordan jeg laget edderkopp-cakepopsene, so here goes !


Først laget jeg dronningkake som jeg skrev om i dette innlegget for et års-tid siden. Jeg smuldret så opp kakebunnen når den var avkjølt. Jeg brukte Mr. Buck til å dele oppkakebunnen og for å blande inn det jeg skulle ha inn etterpå. Hvis du vil lese om Mr. Buck så kan du ta en titt her. Så trenger du:

100 g mørk sjokolade
50 g smør
50 g fløte
ca. 100 g melis

Bland sammen og smelt sjokoladen, fløten og smørret i vannbad. Blad alt sammen før du tilsetter dette i kakesbunnen som er smuldret opp. Bland lett...

Så tar du å blander passe store kakeballer på et fat og putter dem i fryseren i en halvtimes tid.


Nå skal du blande sammen sjokoladetrekket. Her er det bare å slå seg løs. Jeg brukte vanlig sjokolade for det var det jeg hadde her. Tilsatte litt delfiafett for å få det nok flytende. Her kan du også ha hvit sjokolade og tilsette matfarge for å få ønsket farge. Ha litt sjokolade på en pinne og dytt den sånn ca. halveis inni i en av kakeballene som du har tatt ut av fryseren.


Så dypper du den ned i sjokoladen og lar det renne av før du setter den ned på underlaget og drysser over sort strø.


Nå skal du lage øynene til det lille krypet...


Jeg laget ganske hard melis og påførte det...


.. før jeg brukte litt sort wilton matfarge...

... og lagde pupiller med en spiss pinne.Så delte jeg opp lakris-snører som skal være føtter til dyret (med min fine tupperware matsaks).

Brukte en spiss pinne og laget hull til føttene før jeg satte dem på. Jeg VET at edderkoppene egentlig har et par ben mer, men det hadde jeg ikke plass til...Vola ! Så får vi se om noen av ungene er modig nok til å spise disse krypene !


Ingen kommentarer:

by mlekoshi