Den ultimate universale julegaven !

tirsdag 8. november 2011

Det er nøyaktig 46 dager til julaften, og det er jo ikke mange dager ! Det er vell sånn ca. en julegave annenhver dag frem til julaften for vår vedkommende. Og DET er bare skummelt ! Så da er vi i gang igjen: Julegavetips !


Og da syns jeg at jeg kan dra jokeren med en gang ! Julegaven som passer til nesten alle OM du treffer blink og undersøker litt først: BØKER.

For å treffe blink må du undersøke litt og av til ta noen sjanser. Men jeg har noen generelle tips på lager


Til kokken i familien

Eller til den nye familien som kanskje ønsker ønsker å komme i gang på kjøkkenet ? Vi anbefaler familiekokkeboken av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen.


Den er på tilbud hos Ark akkurat nå, og virkelig verd det ! Du kan lese litt mer om denne boken i denne bloggen. Hvis du vil være litt ekstra personlig så kan du kjøpe en fin notatbok (ta en titt på disse skinnbøkerne inne på etsy) og skriver ned dine hemmelige favoritt-oppskrifter.



Hvis mottaker er spesielt intressert i kakebaking, fotografering osv. bør du ta en tur innom den enorme amazon.com-verden og søke på tema. Der finnes det bra MYE fantastisk som du ikke finner i norge. Uten MVA, og nå rekker det også frem til julaften !

Den nyskjerrige familien

Boken Nært - sært - spektakulært er skrevet av fysiker Andreas Wahl og er en utmerket bok som appelerer til både stor og liten.


Boken inneholder 63 eksperimenter og kan kjøpes i butikk og på nett. Denne står på vår egen ønskeliste og jeg er sikker på at spesielt frøken og pappa i huset hadde elsket den !

Ung voksen jente - og andre voksne som vil drømme seg bort

Her vettu... Hvis du vet om noen som ikke har lest twilight så kjør på ! Om denne personen er sånn passe flink i engelsk så kjøp boken/bøkerne på engelsk for den er SÅ bra på engelsk ! Bøkerne ER bedre enn filmen...


Hvis du vil gå enda lengre for personer som er litt eldre så kjøp bøkerne som jeg leser nå - mortal instruments series. Tror denne også er kommet på norsk nå, og det er en annerledes fantasiverden som det er fint å bo i.


Det er en serie, og serien er ikke avsluttet enda. Foreløpig  har det kommet 4 bøker, og den første boken er City of bones og serien har solgt masse i USA før den kom til Norge og ellers i verden. Du før kjøpt bøkerne på nett og i bokhandler. Du kan også kjøpe den fra amazon.com og slippe mva.


Unger fra dem er 6-7 år og helt til dem er voksne

Svaret er enkelt : Harry potter ! Fantastiske harry potter !


Hva kan man vell egentlig si om harry potter ?! Fantastiske bøker, filmer og opplevelser som alle barn vil kose seg med.


Barn som lærer og lese

Barn som er på vei til å knekke lesekoden eller har knekt lesekoden kan ha stor nytte av leseløve-bøkerne som du kan lese mer om her.


Bøkerne kommer i ulike nivåer og vi har flere slike til Hilde - og enda flere skal det bli. Den lesningen de gjør på skolen er jo ikke nok. De må lese litt hjemme også, og disse bøkerne er en fin gave til barn i målgruppen.

Tilbehør

Og med boken er det veldig fint å gi noe som gjør det ekstra personlig og som passer til boken du gir. Det som alltid er fint er et bokmerke. Og hvorfor ikke gjøre det skikkelig fint og personlig å få laget er personlig bokmerke.


Hvis du tar en titt på denne kategorien på etsy vil du finne masser av personlige bookmarks - en av favotittene er dette bokmerket i stål. Hvis du ikke har lyst til å bestille så kan du lage et personlig bokmerke selv, eller få barna til å lage et. Det kan også være fint å gi stemningsfulle stearinlys, pledd og en god te/kaffe som kan nytes med boken. Og jeg synes det er aller finest å gi bort bøker som har hardcover, og hvis du virkelig VIL at personen skal lese boken eller bombesikker på at den er perfekt så kan du skrive en personlig hilsen i permen. Koselig !



3 kommentarer:

Lynetmor sa...

Hei, det var mange fine tips :-) Ha en fin kveld :-)

Anonym sa...

Du er bare super super flink Elise. Har vært inn å kikka på dine bursdager til barna dine so flott!!! Skjønner ikkje kor du tek all kreativiteten din du er bare so flink..Kjempeflott side og mangen flotte bilder. Er sjølv mor til 2 jenter og den ene heter Elise!!! Nydeleg navn!!! Ha ein forsatt fin vinter i møte og kosa deg med familien:) klem:)

Elise sa...

Takk takk :) hyggelig med så koselige kommentarer !

by mlekoshi