And the work continues...

onsdag 11. januar 2012

Yes, det jobbes videre mot målet: En bedre hverdag !

Dagens o´store innsats var at jet tok imot et tips om å melde meg inn i vektklubben på vg.no. Ikke fordi at det blir altfor himla vanskelig gå ned de 10 kiloene, men fordi at de har en veldig fin oversikt over hvor mange kcal som bør spises til hver måltid hele dagen iforhold til din vekt og din ønskede vektnedgang. Det meste av mat ligger i databasen så det går rimelig kjapt å legge det inn. Hvis du trener legger du det også inn og da viser det hvor mye mer du da kan spise. I det hele tatt en veldig fin ting å begynne med for å bli kjent med hva som er greit og hva som ikke er greit. Skal ikke legge inn mat og slik i halve evigheten, skal bare bruke det i startetn til å få en viss følelse av hva som er greit og hva som ikke er greit.


I dag har jeg spist 271 kcal for mye. Det var en grei lærdom det altså ! Jeg ble ekstra obs på hva den ekstra vaffelkaken "kostet" meg i nedgang/oppgang og hva som måtte til for å komme i balanse igjen. I det hele tatt en grei måte å komme i gang på. I tillegg så er det veldig mye grei informasjon om trening, om matoppskrifter, ukentlige veiinger og målinger. Ja, i det hele tatt ! Og etter første dagen så fant jeg ut:

A: hvorfor jeg har stort søtsug og snop-sug på kvelden - jeg spiser for lite til frokost og lunsj. 
B: Hvor mye kcal som er i ris og smør. Djises !

Flere tips folkens ? Skal trene to dager så ha en dags pause før jeg trener to dager igjen osv. Må være en grei start... 3 kommentarer:

Ann-Kristin sa...

Eg er litt overraska over at det er fleire kalorier i eple enn i kakao (om kcal betyr kalorier da; det er jo ikkje sikkert?!)

Ann-Kristin sa...

Eg er litt overraska over at det er fleire kalorier i eple enn i kakao (om kcal betyr kalorier da; det er jo ikkje sikkert?!)

Elise sa...

kcal er kallorier ja - men dette er snakk om en kvart kopp kakao, ikke en hel kopp, hvis jeg hadde tatt en hel kopp hadde det blitt myeee.. pluss at dette er en kopp me smeltet sjokkis og uten tilsatt sukker og bull :)

by mlekoshi