Påske-biscotti

lørdag 31. mars 2012

Nå er det mange av dere som har tatt påskeferie, og så herlig denne påsken er ! Vi har enda to dager med jobb igjen, og det blir garantert hektisk,  så er det endelig påskeferie. Vi gleder oss masse og håper VELDIG på iallefall litt greit vær siden vi skal "bo" ute denne uken. Akkurat nå ligger et innlegg jeg skrev på foreldremanualen om "Mat på tur !", som jeg også skrev om for noen dager siden her på bloggen. Der kan det være noen ideer for dere som skal feire påsken ute slik som vi har planlagt. 

Og når vi først er inne på temaet mat - jeg har bakt deilig påske-biscotti. Jeg hentet oppskriften fra Trines matblogg og anbefaler den mer en gjerne ! 


Biscotti er godt alene, men sammen med alle typer kaffe er det helt himmelsk ! Oppskriften:

200 gram mandler
3 eggeplommer
250 gram sukker
3 ss vaniljesukker (alternativt frøene fra en vaniljestang)
3 eggehviter
1 klype salt
skallet av 1-1,5 sitron
ca 400 gram hvetemel
1,5 ts bakepulverHakk mandlene grovt før du rister dem lett på platen. Rør så sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker til de er litt kremete. Rør eggehvitene stiv med en klype salt. Så rører du forsiktig den stive eggehviten litt etter litt inn i eggeblandingen. Tilsett skallet fra økologiske sitroner og mandlene. Rør deretter inn siktet hvetemel og bakepulver. Nå knar du sammen deigen til en fast deig og del den i tre.


Lag så tre pølser som er like lange som stekebrettet. De skal være ca. 6 cm brede og 2 cm tykke. Stek dem på 175-180 grader i ca. 30-35 minutter.


Ta dem rett over på et skjærebrett.


Del dem på skrå i biter på 2-3 cm før du lar dem avkjøles på en rist. 


Oppbevares i en tett kakeboks - og nyte til en god kaffe ! Jeg tenkte at den var perfekt å ha her i huset siden vi får litt besøk i påsken.
3 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Nam de så skikkelige gode ut til en kopp med påskete:) Takk for oppskrift:) God påske:)

Elise sa...

God påske til deg også :) Ja, de VAR gode ! :)

Therese sa...

Det så kjempegodt ut, og noteres på må-prøve-lista. God påske!

by mlekoshi