Tips til treningsstart + en teit video

tirsdag 8. mai 2012

Jeg har testet iMovie på Mac`en for første gang, og laget en liten video fra lørdagen. Flirer og gremmes !


Dah.....

TRENINGSSTART

Jeg skrev at jeg skulle skrive ned noen tips om hvordan en kunne komme seg i gang med treningen - og unngå noen av fallgruvene. Her er noen tips jeg har plukket opp, og noen erfaringer jeg har gjort... på godt og vondt.

1.  Ikke sett deg FOR høye mål. Start gjerne med å trene 2 dager i uken, og øk til tre dager etterhvert. Ellers så kan du gå på en stor liten smell. Sett deg likevell noen mål ift. lengde, mengde osv.

2. Hold deg til en plan og for all del: finn noen å trene sammen med. Da er det mye vanskeligere å hoppe over treningen av samvittighetsårsaker.

3. Prøv litt forskjellig og finn ut hva du liker. Viktig å variere treningen... og for all del: Ikke glem styrketreningen. Den er viktig.

4. Spis innen en time etter treningen, og du må faktisk spise sent på kvelden hvis du trener sent på kvelden. Spist frokost ! Jeg er ikke så glad i frokost, men prøver å spise litt om morgenen. Det er viktig, for da stopper du nedbrytingen av muskler som skjer iløpet av natten.

5. Skriv treningsdagbok. Det motiverer ! Du MÅ være en smule disiplinert.

6. Tren med pulsklokken. Du vil få en aha-opplevelse.

7. Kjøp deg noen freshe og GODE treningsklær. Det er ingenting som er så kjipt som å trene i ubehagelige klær som er for trange og gnager og bare rett og slett er ubehagelige. Jeg bruker ulike klær til ulike aktiviteter. En type bukser til spinning slik at jeg ikke viser rumpa til alle osv. Kompressjonsklær fra 2XU på bildet.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!

Et tips er å tracke treningen ved hjelp av treningsapp som Endomondo, Run Keeper eller lignende. Kan også legge inn treningene manuelt om du trener i et treningsstudio. Da får du en fin oversikt og statistikker over treningene du har gjort. Du kan også følge venner, kommentere, gi peptalks osv. Lett å sammenligne mot tidligere økter og mot andre venner om man vil. Vi er en hel gjeng som har laget en del konkurranser som vi konkurrerer mot hverandre i på Endomondo. Det er utrulig motiverende og gøy. Anbefales!

Line

Fam sa...

Fiine videoen! Med på langspinning i morgen kl 8? ;)

Elise sa...

Anonym: DET glemte jeg helt å skrive. Takk for påminnelsen ! Jeg bruker nike+ sine sider og vi er flere venner som "konkurrer" med hverandre for å få motivasjon. Vi har en skjult facebooksiden også ;) Endomondo har jeg ikke hørt om, men Run Keeper har jeg hørt at mange er fornøyd med:)

Fam: Gahhh... ? LANGspinning ? Kanskje etterhvert. Er ikke helt motivert for 75 min :P Jeg er enda forkjøla, så vi har bare vært i sal denne uken. Vi skal gå på med timer igjen fra neste uken, eller i helga :) Tips om gode timer ?

Fam sa...

Ja, har et supertips :) Shapepulstimene til ei som heter Mari Sofie Stellander Fosland. Hun er kjempeflink og inspirerende(jeg pleier å dra onsdagene om jeg ikke er altfor ødelagt etter fotballen :p). Ellers sykkeltimene til Bjørn-Egil Sareussen, tirsdager er det rock som spilles ;) torsdager er det langspinning med mye variabel, kul musikk :)

by mlekoshi