Fredag og kanelboller

lørdag 23. juni 2012

Denne uken har vært super-kjapp og super-hektisk, så da har det ikke vært mulig å blogge. Vi har besøk av besteforeldre, og i dag har vært en litt spesiell personlig dag, og alt er litt på halva nå, men det ordner seg. For et par dager siden bestemt Hilde seg for at hun skulle bake kanelboller, og de ble supergode. Frank har en kjempegod oppskrift som jeg og Hilde tenkte vi skulle dele med dere.


Jom-jom ! Oppskriften:

3,5 dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
100 g smør
1 ts kardemomme
9 dl hvetemel1. Bland sammen og kna deigen godt.
2. Kjevle deigen ut, smør på med smør/bredlett før du strør på sukker og kanel. Rull sammen som en lang pølse, del opp i biter, plasser bitene på stekebrett og press dem litt flat.
3. Heve dem i ovn til de er ca. dobbelt så store. Stek på 220 grader i ca.10 minutter, eller til de er gyldne. Enjoy !I morgen er det sankthansaften og da er det mange som skal ut å grille i fjæra eller skogen. Tenkte derfor bare at jeg vise til dette innlegget jeg skrev for foreldremanualen for et år siden om, og til dette innlegget om å lage mat på tur. Håper alle får en fortreffelig feiring i morgen. Vi vet enda ikke hvordan morgendagen blir etter dagens hendelser, men det order seg. Nå har det blitt mange mat/bake- blogginnlegg i det siste, lover å komme med andre tema fremver. 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei,
håper dagens hendelse ikke innebærer noe leit og at ting faller raskt på plass for dere. Bollene så skikkelig gode ut, må prøves! Jeg digger bloggen din og følger den jevnlig, men dette er mitt første livstegn ;-)

Elise sa...

Takk for veldig koselig kommentar anonym ! :) Og takk for at du leser bloggen :)

chenmeinv0 sa...

ray ban sunglasses
michael kors
ray ban sunglasses
michael kors outlet
oakley sunglasses
christian louboutin outlet
coach outlet
ray bans uk
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
20173.17chenjinyan

by mlekoshi