Silkepapir pom-poms tutorial

søndag 5. august 2012


Jeg har tidligere lagt ut bilder fra bursdager og jobbfest hvor vi har dekorert med pom-poms av silkepapir.  Jeg kjøpte litt sort silkepapir da vi var på ferie i Sverige i sommer. Hadde egentlig tenkt å spare dem til Hildes bursdag eller Halloween, men nå har dem altså blitt "kanonkuler" til August sin sjørøverbursdag som skal holdes neste helg. Tenkte jeg skulle legge ut en enkel tutorial på hvordan du kan lage slike. Hvorfor ? For de er helt geniale og du kan dekorere et helt lokale uten å bruke en formue. Det vil være stilrent og helt individuelt. Passer til alt fra bryllup til barneselskap. 


1. Ta frem ca. 10-12 ark med silkepapir. 


2. Brett papiret slik som på bildet helt til alt er brettet.
3. Finn midten på "strimlen" med papir. 


4. Snurr ståltråd rundt midten for å holde alt samlet. 5. Nå skal du klippe begge tuppene på "strimlen". Her har du flere valg - og jeg har her klippet runde kanter siden det skal være en kanonkule.
Har laget en liten oversikt over tre vanlige måter å klippe tuppene på. På tegningen har det sneket seg inn en ekstra strek på "spiss tupp".. du skal altså ikke klippe av hele tuppen, men lage en spiss.


6. Nå begynner du å brette opp de tynne lagene. Vær forsiktig ! Brett halvparten opp på hver side før du snur hele og gjør det samme på andre siden. 7. Nå må du feste en lys sytråd inne i ståltråden i midten før du henger den opp i taket med en liten hvit stift som ikke vises.


Ferdig ! ikke de fineste jeg har laget. Silkepapiret fra Sverige var litt tynnere enn hva jeg er vant til, og derfor vanskelig å jobbe med. Ellers så kan jeg tipse om at du kan ha flere farger i en og sammen pom-pom. 

Jeg har hentet litt inspirasjon fra pintrest.com på hvordan pom-pomsene kan brukes:


by mlekoshi