How to: Sommerfugler til kake

mandag 18. juni 2012

Tenkte jeg skulle legge ut en forklaring på hvordan jeg lagde sommerfuglene til bryllupskaken jeg lagde på fredag/lørdagen. Disse sommerfuglene kan være fint på både cupcakes, cakepops og på kaker. 


Jeg brukte PME sine sommerfugl-utsikkere. De kommer i pakke med tre forskjellige størrelser. Jeg kjøpte den på butikken Sweet Heart i Tromsø, men du kan også kjøpe de f.eks. her eller bestille dem fra ebay. Jeg brukte Mexican modelleringspasta som jeg kjøpte her. Du kan også bruke marsipan, fondant eller MMF. 


Når du jobber med disse massene så bruker du melis for at det ikke skal sette seg fast. Jeg kjevler det ganske tynt før jeg stikker utstikkeren ned i massen.


Presser også "håndtaket" ned slik at sommerfuglene får "trykk" på seg, før jeg løfter sommerfuglen opp.


Jeg presser så ned "håndtaket" på formen mens jeg holder hånden under slik at sommerfuglene kommer ut av formen. 


Du kan bruke de slik de er, helt flate, eller tørke de slik at vingene er bøyde. Det skaper en ekstra dimensjon på kaken. Jeg bukte blomsterformer når jeg tørket dem, og tørket dem over natten. Du kan lage former av skåler, av sølvpapir osv. 


Jeg brukte så lilla regnbuestøv som jeg penslet på i midten av sommerfuglen. På bildet har jeg såvidt begynt å påføre støvet, og ikke fordelt det utover sommerfuglene. 


Konsentrert... Jah ! Dette er den mest morsomme delen av bakingen. 


Og det blir himla mye rot !


Sommerfuglene påføres så med spiselig lim med en pensel, som du blant annet får kjøpt her eller her
2 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

De ble sååååå søte de sommerfuglene:) Du er så flink!:)

As sa...

Nydelig!:) fant tak i slike former idag *fornøyd*:-D

by mlekoshi