Ostekake

torsdag 15. november 2012


For et par uker siden laget jeg ostekake til jobben, og den ble veldig god. Oppskriften er fra en god venn, og den anbefales ! 


- Lag nummer 1 -
1 pk. kornokjeks som skal knuses
110 gram smeltet smør
1/2 ts kanel

Bland alt godt sammen og ha i smurt form. Trykkes ned i formen.


- Lag nummer 2 -
3 egg
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker

Dette stivpiskes før du har i 2 pk. philadelphia naturell eller orginal. Alt piskes sammen til det er blandet (1-2 minutter) før du har alt i formen over kjeksen. Dette skal så stekes i ca. 25 minutter på 180 grader midt i ovnen. Kaken skal avkjøles.


- Lag nummer 3 -
4 dl creme fraiche
1 ss vaniljesukker
1 dl siktet melis

Rør sammen og ha over kaken. Stek på 180 grader i ca. 6-7 minutter slik at ytterflatene stivner litt. Avkjøl kaken.

Du kan velge om du vil ha et gelelag på toppen eller ikke. Jeg bruke et lag med sitrongele på toppen. 
Til kaken laget jeg bringebær Coulis, som jeg la ut oppskriften av her



Ingen kommentarer:

by mlekoshi