Wurm reflekslue

tirsdag 27. november 2012Da har jeg endelig fått strikket ferdig ull-luen med refleksgarn. Hilde fikk velge farge, og valgte denne fine blåfargen. Jeg syntes luen var litt baggy og kul, og så er det dobbelt ulllag rundt ørene. Oppskriften får du gratis her på ravelry (kjempefint strikkesamfunn) når du er registrert der. Jeg brukte to av de korteste rundpinnene i størrelse 3,50 mm og 4,00 mm. Jeg brukte det deilige garnet "Merino extra fine" fra Drops. Refleksgardet ser du nesten ikke i luen før du retter et lys mot luen. 


Refleksgarnet har jeg kjøpt på den lokale husflid-butikken. Garnet er fra SeeMe, og du finner det for eksempel her. Jeg har brukt den tynneste typen, som også kan brukes til å brodere på en lue hvis du ikke vil strikke det inn sammen med resten av garnet.  Jeg strikket to ganger tre rader med refleksgarnet på to rader i luen.


Slik kommer refleksen frem når jeg setter blitsen på kameraet. Jeg har brukt to nøster med garnet, og fikk akkurat nok i størrelse small. Har bare 8,5 rader med riller. Det skal egentlig være 10 rader, men siden Hilde ikke har så stort hode så det gikk fint. 


Edit: Legger til en kort liten norsk forklaring fra oppskriften. Legg opp 90 masker i strl small, 100 i medium og 110 i large på 3,50 mm pinner. Enten vanlige pinner eller minste størrelse av rundpinne. Sett på stingmarkør og strikk sammen. 

 Luen er veldig enkel å strikke. Den eneste hindringen jeg kan tenkt meg du kan møte på er på starten når du skal få dobbelt lag med strikk. Det ER ikke vanskelig. Du strikker 12 rader med glattstrikk før du strikker en rad på vrang og strikker 13 rader med glattstrikk. 


Så bretter du borden dobbelt ved raden du strikket vrang. Nå skal du strikke sammen borden. Strikk sammen den første masken med masken du har på pinnen. Slik fortsetter du til alt er strikket sammen. Strikk derretter en runde før du skifter til strl. 4.00mm pinner. Nå skal du øke en runde: strikk 10 masker og lag en ny maske. Gjennta det samme på hele runden. Nå skal du begynne på mønstret: strikk fem runder med vrang og så fire runder med rett. Gjenta dette mønsteret 10 ganger, eller til ønsket lengde, og avslutt med vrangmønsteret. Nå skal du felle av: Strikk en og strikk så to masker sammen. Gjennta hele runden. Strikk en vanlig runde før du gjenntar en ny runde med å felle av. Strikk en vanlig runde. På tredje og siste runde med felling skal du strikke to sting sammen hele runden. Nå skal du kutte tråden og tre den gjennom stingene før du strammer luen sammen og fester tråden. 


En mulig julegave ?!


7 kommentarer:

Anonym sa...

Tuuuusen takk for tipset!! Herreminhatt kor flink du e;):) elsker bliggen din:)
Klem fra Siw!!!

Anonym sa...

Hei! Er det mulig å gå denne på norsk på den nettdiden du viser til? Min engelsk er så dårlig!

Elise sa...

Takk takk !!! :D
Nei, den er på engelsk på den websiden. Kan lege til en kort forklaring på norsk her da ;)

Anonym sa...

Åååå det hadde vært supert om du kunne gjort det Elise;);) eg e kjæmpeklar te å strikke sånn lue:):)
Diger klæm

Anonym sa...

Hjertelig takk snille Elise som tok deg tid te å oversette oppskrifta!!

lovelyliller.com sa...

så genialt! :D

Liv-Inger sa...

Takk for inspirasjonen! Er i gang med lue. Til meg selv! Genialt at du oversatte oppskrifta forresten. Well done! :-)

by mlekoshi