Pepperkaker

søndag 16. desember 2012


En uke har rullet forbi. Det har vært en uke med bursdag (takk for en fin feiring), lite søvn, anithistaminer, annet krøll.., julegaver, avslutninger på treninger og skole, julefrokost i barnehage og mer til. I helgen har jeg prøvd å sove meg litt opp og samle energi, men alle er litt på halvåtte og da er det litt vanskelig. I dag har jeg og August vært en tur hos hans barnehagebestevenn og baket kakemenn. I ettermiddag har jeg gjort klart til litt pepperkakerbaking, og ungene har sett Blåfjell 2. Oppskrift pepperkakedeig

250 g sukker
2 dl sirup (lyst)
1/4 ss nellik
1 ss kanel
1/2 ss malt ingefær
250 g smør
1 ss natron
2 egg
700-800 g hvetemel1. Kok gradvis opp sukker og sirup
2. Tillsett krydderet i sirupsblandingen
3. Tilsett natron og rør godt. 
4. Hel den varme blandingen over smørret (som da vil smelte), og rør til alt er smeltet. 
5. Visk eggene sammen og tilsett røren. Tilsett så melet litt etter litt. 


Sett deigen kaldt en god stund, gjerne over natten.  Stek pepperkakene på ca. 200-220 grader i 6-10 minutter.


Jeg lagde i dag pepperkaker av halve deigen slik at ungene har ferdige kalde pepperkaker de kan pynte i morgen. Resten av deigen skal de selv få stikke ut. Jeg pyntet noen av pepperkakene på en ny måte. Jeg viset et par eggeplommer og tilsatt matfarge. Så penslet jeg papperkakene i et tynt strøk før de skulle stekes.Etter at pepperkakene kom ut av ovnen så pensler jeg igjen et tynt lag med eggplommer på pepperkakene jeg hadde penslet før steking. Så satser vi på at ungene er i form til å pynte i morgen. 

Ingen kommentarer:

by mlekoshi