Hjemmelagt pasta og pastasaus

mandag 27. mai 2013


På lørdagen lagde vi deilig pasta og pastasaus. Ungene elsker denne pastasausen, selv om vi må kjøre den gjennom stavmikseren for at de skal spise den (!), så er den mild på smak og kan tilsettes enda mer krutt om det skulle være ønskelig. Og, himmel, det er mye bedre enn å kjøpe ferdigglass.


Hvis du vil ha nok saus til å lage kjappe måltider kan du laget mye på en gang, og fryse resten ned til neste gang du skal lage en rask middag !


Oppskrift pastadeig

300 g tipo 00 hvetemel
2 egg
3 eggeplommer
litt olivenolje
litt salt
50 g durumhveteSamlet alt melet i en sirkel på benken og lag en fordypning i midten. Her har du eggene, oljen og saltet. Så rører du rundt med fingrene slik at du gradvis kan røre melet inn. Elt sammen for hånd i ca. 10 minutter. Pakkes i plast og settes i kjøleskapet en stund. Kjevle så ut deler av deigen og kjør gjennom pastamaskinen til riktig tykkelse før du kjører den igjen slik du vil ha den. Vi valgte spagetti. 


Tørk litt. Kok opp rikelig med vann, ha i salt og olje. Her må du smake etter noen få minutter for å finne ut når den er al dente. Ikke kok hjemmelagt pasta ihjel....


Pastasausen

1 boks 400 g hakkede tomater
1 ss olivenolje
2 ss tomatpure
2 fed hvitløk
1 løk
1 ts sukker
1 ss tørket oregano
1/2 ts salt
Nykverna pepper

1. Finhakk løken i små biter
2. Stek løken i oljen på svak varme den den er blank, men ikke brun.
3. Bruk hvitløkspresse og tilsett i løken sammen med resten
4. Småkok mens du rører i 5 min +. Hvis den blir for tykk kan du bruke litt av pastavannet i sausen. 

Enjoy !Ingen kommentarer:

by mlekoshi