Halloween sugar cookies

søndag 13. oktober 2013

Halloween innlegg nr. 2.. allerede. Og igjen må jeg bare få si: Jeg ELSKER halloween. Så det var altså helt greit for meg at Hilde og bestevenninnen ville feire felles bursdag på halloween i år. Siden det ofte blir litt hektisk rett før bursdager her i huset, så bakte jeg i dag halloween sugar cookies som jeg har lagt i fryseren frem til dagen før bursdagen.


Rare små-freaky swirl vaniljecookies.


Og disse i marble lagde jeg av restene av deigen. Kule de også. 


Sugar cookies - dobbel oppskrift

450 gram usaltet ekte smør
350 gram melis
2 egg
5 ts vaniljeextract
2 ts salt
3-4 ts bakepulver
ca. 850 g mel


1. Bland sammen romtemperert smør og melis.
2. Ha romtemperert egg og vaniljeextrakt i egen bolle som du blander det i, før du heller det sammen med smør/melis.
3. Bland sammen resten av det tørre i egen bolle før du tilsetter litt etter litt i deigen.

Skal stekes på ca. 200 grader i 7-8 minutter. Jeg delte deigen i to og farget de i sort og orange. Jeg brukte sort matfarge fra Wilton og Electic orange fra Americolor. 


Så trillet jeg ut deigene mellom bakepapir. 


For å få en jevn tykkelse på deigen så bruker jeg kjevlepinne med "høydemåler". Da kan jeg fjerne ringer til jeg har høyden jeg vil ha på deigen, og så blir den jevnt høy. 


Jeg fuktet den sorte deigen med litt vann før jeg har over den orange deigen. Jeg skjærte rundt deigen med en pizzakutter slik at det ble jevne kanter. Så rullet jeg deigen til en stor pølse mellom bakepapirene, før jeg igjen fuktet den med vann. Så drysset jeg kakerullen full av halloween sprinkles fra Wilton - her bruker du hva du vil !


Hvis du finner at deigen er vanskelig å jobbe med så kan du putte den noen minutter inni i kjøleskapet. Da blir den som regel litt mer medgjørlig... 


Jeg skjærte opp cookies`ene og stekte dem i ovnen før de ble avkjølt på rist. Resultatet ser du øverst i denne posten !


Restene etter at jeg skar til deigen rullet jeg ut og fikk et kult marble-mønster. 


Jeg brukte et sirkelutskjærer og fikk kule marble-cookies som smakte deilig ! 


Bildene ble i dag litt mørke og kjipe, og det var litt dumt siden kakene ser en del bedre ut IRL. Men jeg fikk først bakt dem etter at det ble mørkt ute, og da er det helt håpløst med lys på kjøkkenet. *notere ned bak øret at jeg må få fikset dette*.


Ingen kommentarer:

by mlekoshi