Kontoret / gjesterommet

torsdag 23. januar 2014

Som jeg skrev en stund før jul var vi godt i gang med å pusse opp litt her og litt der. Men vi fikk det plutselig travelt i september-oktober med å bli ferdig med gjesterommet da vi skulle få viktig besøk. I dag har jeg endelig fått tatt bilder av rommet og tenkte jeg skulle vise dere hvordan det ble. 

Dette rommet er en ganske lite rom som egentlig ikke kunne brukes til så altfor masse. Da vi flyttet hit var det bare et roterom. Så ble det til August sitt første barnerom, så har det en periode vært et gjesterom med ei svææær seng som bare har blitt brukt som oppbevaring ellers. Gulvet var tidligere valnøttfarget laminat, og ble byttet til dette kule zebranogulvet da August ble født. 

Vi har lenge planlagt at rommet måtte "inkluderes" i vårt daglige liv, men det har ikke bare vært enkelt. Rommet er akkurat litt for smalt i bredde til å få inn en vanlig seng. Og vi er avhengig av en gjesteseng OG masse oppbevaring. Slik ble iallefall løsningen vår, og rommet blir nå brukt som gjesterom, kontor og TV-stue for familien.


Vi kjøpte en sovesofa fra Bohus som er en mellomstor sovesofa, men likevell ikke så liten at det ikke kan ligge to personer i sengen når vi trekker den ut. Sovebredden på sengen er på 140 cm. Vi hadde hørt mye fint om elkjøp sitt epoq-kjøkken og kunne tenke oss å bytte kjøkkenet til dette en dag. Derfor besilte vi fire doble store veggskap i helt plain hvitfarge til veggen. Disse skapene rommer masse, men samtidig er de ganske anonyme og stilrene. De gjør i det hele tatt ikke rommet "mindre" slik vi fryktet. 

Skrivepulten har vi laget selv av hobbyplate (som vi malte) og bordben fra Obs bygg. Ellers i rommet:
kurv til garn - Åhlens
Gulvmappe - Habitat
Stol - Tolix hvit med pute fra IKEA
dekorhånd - Hay
bilder over skrivebord - Søstrene Grene
arbeidslampe - IKEA 
puter sofa - HAY og H&M home
varmovn - Mill Steel
gulv - grå zebrano fra pergoNår vi først var i gang med å ordne rommet slik vi ønsket det og til et bruksrom, så måtte vi også ordne varme. Det er ikke gulvvarme på dette rommet, og vi ville ikke putte opp en vanlig kjip panelovn. Valget falt derfor på designovene fra Mill i utgaven Steel. Glassovnene er også veldig fine, men jeg syns den stilrene hvite ovnen med de avrundede hjørnene passet aller best her inne. Ovnen har dag og natt-senking av temperatur så da bruker vi ikke unødig strøm og vi fryser heller ikke når vi skal bruke rommet. Perfekt ! Vi har derfor også ordnet en liten utgave på rommet til August og på rommet til Hilde. Ingen mer frysing i underetasjen !


Jeg får ikke tatt skikkelig bilder av de avrundede hjørnene, men slik ser de altså ut. 
Vi har hengt opp en 42" flatskjerm TV på veggen med et oppheng som gjør at vi kan dra den ut fra veggen og vippe den i alle mulige retninger. Da kan vi vri den slik at den er mot sofaen hvor vi kan sitte, dra den ut fra veggen og bikke skjermen nedover slik at det går ann å ligge i sengen å se på TV eller vri den andre veien slik at den som sitter med den stasjonære PC`en i ved døren både kan jobbe og se på sport (kremt...).Jeg fant noen bilder på maskinen som viser hvordan rommet har vært før:Slik så rommet ut da vi flyttet inn her i 2007


Her er Hilde fire år gammel og hjelper oss å male listene hvite - lille jenta mi !Og slik så rommet ut da August bodde der inne i 2009-2011. 
3 kommentarer:

Lina sa...

Hei. Jeg er på inspirasjonsjakt i forbindelse med.oppussing av gjesterom/kontor, og kom over dette innlegget. Vil du dele hvor brede og høye skapene er? Det ser veldig fint ut!

Vanessa sa...

Det er veldig flott hvordan du har fått til at dette rommet ser mye større ut. Jeg har samme problemet med et bittelite gjesterom som jeg ikke kan bruke pga den dobble gjestesengen og et lagringsskap. Jeg ville spørre hva slags gardiner du bruker for at gjestene ikke blir forstyrret av nattlyset? Jeg har akkurat samme type vindu og tykke lange gardiner med gardinestang som tar en del plass.

Elise sa...

Hei -takk :) - vi har brukt lystette liftgardiner :)

by mlekoshi