Project life

torsdag 16. januar 2014

For 9 år siden startet jeg med scrapbooking da Hilde var en liten baby. Det første jeg laget var babyalbum til Hilde. Jeg elsket det ! Jeg hadde masse scrapbookingutstyr og et eget scrapbooking-rom der vi bodde før. Jeg elsker jo å skape ting - uansett om det er å sy noe, skrive noe eller lage noe av papir. 
(Layout fra 2004-2005)

Jeg fikk faktisk publisert en LO (layout) i et engelsk scrapbookingmagasin. Tilbakemeldinger er alltid koselig, så dette husker jeg var stor stas.
(Layout fra 2004-2005)

(Layout fra 2004-2005)

Jeg vant også en gang "dagens LO" på en stor internasjonal nettside, og det var selvsagt også stor stas. Vi lever vell alle for tilbakemeldinger. Men så kom livet etter permisjonen. Jeg fullførte jus-studiet med jobb på siden + min egen bedrift - og etterhvert startet jeg å jobbe i det offentlige. Jeg hadde i det hele tatt ingen tid til å drive med scrapbooking og jeg pakket hobbyen bort. Det var egentlig trist siden det var en produktiv og fin hobby som tok vare på minnene. Men det tok veldig lang tid å bare lage 1-2 sider i fotoalbummet, og etterhvert hadde jeg hele ni år med ti tusenvis av bilder som ikke havnet i fotoalbum. Og jo mere som ligger å venter, jo verre er det å starte. 

For et par måneder siden oppdaget jeg at Becky Higgins, som er en internasjonal guru på scrapbooking, hadde kommet med noe som heter "Project life". Så jeg tenkte jeg skulle prøve dette, og samtidig lage et lite innlegg om:

Project life - min nye lille hobby
Konseptet er ganske enkelt. Du trenger et album, et project life core kit, project life plastlommer, bilder, penn/tusj og ønsket pynt. Her kan du lese mer om project life. 

Til jul fikk jeg gavekort på en nettbutikk som selger project life-utstyr og for et par dager siden hentet jeg pakken på posten. 

Når du kjøper album så følger det med et lite utvalg av plastlommer og mapper. Men det er nok likevel lurt å kjøpe med seg en pakke med plaslommer slik at du får fullført albumet.
Plastlommene kommer i mange ulike pakker og i multipakker. Det som er spesielt med project life er at det ikke er vanlige 12"x12" plaslommer hvor du skal fullføre en hel side før du den ferdige siden inn i lommen slik som du gjør ved vanlige scrapbooking. Der er mange mindre lommer i strl. 6x4" eller 3x4" som skal fylles. Derfor blir det enklere å lage en hel side uten mye stress og tenking. 
Du trenger videre et project life core kit. Disse kit`ene kommer i mange ulike variasjoner. Her er det bare å velge det du liker og det som passer til ditt prosjekt. Jeg valgte det som heter "midnight edition" fordi at jeg likte fargene. I et sett er det 616 kort, så her får du laget mange sider, og flere album.

I lokket på kit`et er det også en nærmere beskrivelse av project life. 


Det som ikke er nødvendig, men likevel mulig, er å kjøpe ulike tilleggsprodukter. Jeg kjøpte linjeark, ruteark og ensfarget kartong som er fargekoordinert med "midnight edition" kit`et.
Siden jeg aller først skal starte med året 2013 så kjøpte jeg også et zoo tema-kit som jeg tenkte å bruke når jeg skal dokumentere ferien når vi var i Kristiansand dyrepark i sommer. 
Du får også kjøpt annet ekstrautstyr og verktøy i serien - jeg valgte inntil videre bare å kjøpe datostempel og hjørne-avrunder. Det du i tillegg trenger er lim som er beregnet på scrapbooking for å feste bilder og pynt. 
Jeg har også kjøpt inn litt ny pynt som passer til resten av produktene. Håper jeg snart får tid til å sette med ned å komme i gang. 

Her er et bilde fra pinterest som viser hvordan project life kan være. Gleder meg til å vise dere resultater etterhvert.

4 kommentarer:

Janne sa...

Så kjekt å sjå kva du hadde kjøpt. Gledar meg til å sjå resultata etterkvart :)
Tenkte kaste meg på det der etterkvart eg også, men eg har nokre fotobøker på macen som eg bør fullføre først... Dersom du vil vera ekstra godt rusta til 2014 albumet, kan eg anbefalla apen Day One, der er det lett holde oversikt over bilder du tek med telefonen, skrive små notater og loggføre info om f.eks. plassering og vær :)

Junepune sa...

Har sett flere bilder på instagram i det siste om dette.. :) har trigget min interesse, men er litt redd for at det blir enda et uferdig prosjekt :P
Har da enda ikke fullført babyalbumene til ungene liksom :/

Anonym sa...

hei! jeg driver også med project life, og synes det er veldig gøy :) moro å høre at det er flere i Norge som holder på med det :) Hilsen Stine CK

Elise sa...

Takk for tips ! Jeg har enda ikke fullført mine barns babyalbum.. Jeg jobber meg litt bakover. Startet nå i 2013 og skal så ta 2012.. osv. helt tilbake til 2004 da Hilde ble født. Jeg bruker 1-3 sider på hver av de "vanlige månder" og mange fler på måneder med bursdag, sommerferie og julefeiringer. Da blir det 1-2 album hvert år, og det er overkommelig ! :)

by mlekoshi