Bakekurs hos kaffebønna.

søndag 9. februar 2014

I går var jeg nesten ni timer på bakekurs hos kaffebønna. Det var ni koselige, spennende, slitsomme og veldig lærerike timer. Jeg har baket masse ulike brød, ulike scones, suppebrød, baguetter, rundstykker, boller, kanelboller, skolebrød, vaniljekrem og pizza. Jeg har lært meg gamle teknikker og masse knep. Andreas Holme holdt kurset og han er Kaffebønnas sjefsbaker, og en kjempekoselig fyr med masse energi. Andreas har vært innom både åpen bakeri i Oslo og bakeriet i Lom for å plukke opp tips. Anbefales virkelig ! 


Disse ovnene kunne jeg tenkt meg på kjøkkenet ja... 


Ferdig loff ! 


Vi lager og tester ut ulike foccaccia - nomnom ! Vi lærte hvordan vi skal lage en skikkelig luftig foccaccia. 


Hva tenker dere om disse brødene da jenter ? 


Loff og baguetter - nomnom ! 


Vi kuttet og klippet brød  i ulike former  før vi hev dem inn i ovnen - det var ganske varmt å stå forran ovnen så jeg tror bakerne har det rimelig varmt når de har baket en stund der inne. 

Havrebrødene er ferdige ! Dette er ungenes favorittbrød - som jeg gleder meg masse å bake. 


Har du sett noe så herlig ?! Her her vi lært oss å snurre kanelsnurrer - og disse ble litt bedre enn kanelknutene jeg laget for en stund siden selv.


Se hvor deilig !!!
På slutten laget vi pizza som vi spiste mens vi evaluerte dagen og fikk svar på masse spørsmål. Det ble med hjem en del (!) bakeverk ja. Vi måtte gå gjennom begge fryserne for å se hva som kunne kastes før vi fikk plass til nesten alt. Da har vi brød for et par uker iallefall ! 

Det jeg spesielt vil ta med meg videre, i tillegg til den gode atsmosfæren, er kjærligheten til råvarer og teknikker med elting (autolyse, knaing, strekktesten). Jeg fikk med meg et svært lass med vaniljekrem som jeg må bake noe av de neste par dagene - men nå har vi ikke fryseplass så kanskje jeg må bake og dele med jobb eller andre. Jeg fikk også med meg noe så fantastisk som en surdeigstarter. Jeg har ikke mye erfaring med surdeig, men nå skal jeg få satt i gang. Og denne surdeigstarteren er over 30 år gammel ! Det tar ganske lang tid å få i gang en egen har jeg skjønt, så jeg er evig taknemlig. Den skal bare mates ca. hver 4. dag. Herlig.

 Så er det bare å sette i gang å bake hjemme og prøve ut de ulike teknikkene. Har du ikke mulighet til å dra på kurs og kunne tenke deg en god bok med oppskrifter og teknikker så anbefaler jeg virkelig denne boken fra Morten Schakenda. 


Ha en fin bake-søndag videre !


by mlekoshi