Natural History Museum London - Londonainnlegg # 3

lørdag 28. november 2015


Det andre museet vi besøkte var London Naturhistoriske Museum. Dette museet passet oss bedre - og også dette var gratis men med ønske om donasjon. Vi kjøpte guidebok til barn (5 pund) og ellers betalte vi ikke for noe annet enn mat og drikke. Museet ligger i en praktbygning og det er nydelig både på innsiden og utsiden.


For dere som husker opplevelsen vi hadde i Paris når August skulle få se skjeletter fra dinosaurer i sommer så var han ganske skuffet over at han ikke fikk se dette. Men nå fikk han endelig se nærmere på disse enorme skapningene. Jeg tror han ble overrasket over hvor stor enkelte av dem var. Og han pratet som en foss fra vi kom inn på dinosauravdelingen. Han var skikkelig nysgjerrig og ville vite alt. Han spurte og fikk vite alt han ville. Han brukte en del tid på hvorfor dinosaurene plutselig døde. Den store bevegelige Tyrannosaurus rex`en var kul - men merkelig nok ikke SÅ interessant for han. Han forklarte oss at dette bare var en robot og at han mye heller ville se på benene fra de ekte dinosaurus`ene.

Det var mange modeller for forklarte alt veldig greit - og dette satte ungene pris på.


Museet er ganske stort så vi hadde ikke mulighet til å gå inn og se på alle avdelingene. Vi måtte også her være litt selektiv. Vi besøke blant annet den store modellen av en blåhval i IRL-størrelse. Men denne er dessverre under restaurering.

En gang hørt på museet:
August: "Mamma ! kom å se på den forstoppa maurslukeren !"
Meg: "Ja ?"
les: Forstoppet = Utstoppet


Darwin-senteret på museet - Dette rakk vi ikke å besøke. Her kan du se forskerne jobbe. Men du kunne sikkert brukt flere dager på dette museet altså !

Krypdyr - Frank var kjempeivrig..


Her er inngangen opp til utstillingen "Volcanoes and earthquakes" - høyt og nesten litt skummelt. Men spennende !
Her fikk vi blant annet se de reelle avstøpningene fra Pompeii etter at vulkanen hadde utbrudd og menneskene ble begravd. Vi fikk også forsøke å stå inne i et "jordskjelv" som var i Kobe for mange år siden. Veldig spennende !


Vi likte dette museet veldig godt - og besøker det gjerne igjen. vi har kanskje sett halve museet så vi har jo litt igjen å se.


2 kommentarer:

Fam sa...

Hei! Bare vær glad for at dere ikke prioriterte Darwinopplegget, for det var det kjedeligste på hele nhm. :)

Elise sa...

Ja, når vi reiser med barn så er vi flink å prioritere på slike store museum el. for det er kjipt for alle hvis ungene blir lei :P Det så interessant ut, men kanskje for litt spesielt interesserte :)

by mlekoshi