Nytt år og blanke ark.

mandag 4. januar 2016

Det føles egentlig ikke slik. Vi holder fremdeles på med tilbygget med alle problemene og forsinkelsene der - og så sliter vi nå med problemene med bobilen. Så det føles virkelig ikke som nye fine blanke ark. Jeg jobber derfor litt med å prøve å re-loade toppen til å prøve på ny frisk selv om gammel kjipt henger igjen. Det er ikke enkelt. Nå har jeg riktignok ikke sovet greit de siste 2-3 uken på grunn av problemer med skulderen min og alle vet vell at uten skikkelig søvn så blir alt litt svartmalt og kjipt selv om det egentlig er bagateller. Men jeg PRØVER altså å være litt bevist på å legge bort det kjipe og se fremover på alle mulighetene. Så når jeg skal tenke positivt så bruker jeg å planlegge noe. Så altså: Blanke ark ! Og da planlegger jeg hverdagsmat og "frysermat" jeg skal lage når fryseren kommer i bruk - og så er vi jo inne i 2016 nå så da begynner jeg som alltid å planlegge sommerferien 2016, men det kommer jeg tilbake til. 

Som jeg skrev for en uke siden vi får vi snart det nye gigasvære fryserskapet hjem - og skal da begynne å fylle den med deilig mat og gode tilbud. Vi skal komme skikkelig i gang med to-ukeshandling og etterhvert månedshandling. Men hva skal vi fylle den med ? Det kan jo være greie tips å ta med seg for flere inn i det nye året som ønsker å planlegge litt hverdagsmatretter.Jeg laget i dag den siste hjemmelagde fiskegratengen som vi hadde i fryseren her hjemme - så nå er jeg veldig klar for å kjøpe inn former og lage masse nye fiskegratenger til å fylle litt av fryseren med. Her finner du oppskriften på deilig hjemmelagd fiskegrateng med hysefilet. Jeg skal også lage masse polarbrød som ungene kan ha i matpakke, kveldsmat, mellommat osv. Og mest av alt: Jeg får endelig bake ganske mange av havrebrødene mine på en gang slik at vi har brød for noen uker om gangen. DET blir veldig greit. 
Og hvem vet - kanskje jeg får laget enda mer av det har jeg lært å lage på blant annet bakekurset jeg deltok på for et par år siden ? Jeg tar selvsagt imot tips om hverdagsmat som jeg kan stappe fryseren med.


2 kommentarer:

kristin sa...

Hei Elise! Kom tilfeldigvis over bloggen din i dag, og har scrollet meg laangt bak i arkivet ditt! FOR en inspirerende og fin blogg du har!! :-D Ble superinspirert av å lese, og ikke minst se, hva dere har gjort med huset! Kjempeflinke har dere vært! Elsker stilen din! Vi har et ganske likt gulv som dere hadde før i stua. Ser du skriver at dere prøvde å male det? Hva er dine erfaringer med det? Vurderer det samme selv, men er så usikker pga ungene. De leker jo med biler og noen ganger går det jo hardt utover gulvet ;-) Vi malte i høst benkeplaten og flisene på kjøkkenet med gulvmaling, og selv om vi har vært veldig forsiktige (og lot det herde i hele to uker) har vi fått noen hakk i malingen. En annen ting jeg lurer på er ang det å male trappa. Var det mye arbeid (les: vanskelig?) Hvilken maling brukte dere der? Og hvilken farge/fargekode? Hilsen en ny, fast leser! :-)

Elise sa...

Hei Kristin :) dette var en utrolig koselig kommentar å få og det setter jeg veldig pris på :) takk! Gulvet ja. Hadde et lite hatforhold til det, kremt. Vi prøvde å male det på vårt soverom siden det var lite slitasje der, men siden det var laminatgulv så ble det likevel skrapet opp og mindre pent etter ikke lang tid, dessverre. Så vi endte oppe med å bytte gulv likevel. Trappen må vi male på nytt når vi er ferdig med oppussingen/utbyggingen oppe siden det har kommer så mange hakk i den. Det er ikke så vanskelig. Men det krever tålmodighet, tar mye tid (herding), og krever nøyaktighet. Det var helt klart verd det, men jeg gleder meg ikke til å gjøre det igjen :P trappen er i en ren gråfarge - tror det er s-2500n :) ja, håper du fortsetter å lese ! Elise

by mlekoshi