Søtt og godt !

torsdag 28. april 2016

Nå nærmer det seg veldig deilige mai måned – måneden med masse deilige kaker, frukt, bær, is og feiringer ! Ah, hvor vi gleder oss. Om en uke skal vi kjøre til Bodø med hytta på hjul for å feire konfirmasjon og så er det faktisk 17. mai like etter. God stemning altså ! Og i den anledning tenkte jeg at jeg skulle dele litt oppskrifter på deilige kaker og andre søte fristelser.Kaker kan være alt fra strøkne kaker på flere etasjer eller skikkelige deilige rustique-hjemmelagde kaker som smaker enda mer himmelsk. Jeg har i perioder laget mange kaker til både meg og dem rundt meg. Nå er tiden mer en knapp så det blir ikke alltid tid til kaker slik som før, men jeg har lagt ut ganske mange oppskrifter her inne, så her kommer noen av dem.Dette er en av mine go og-to-kake av flere grunner: en av dem er at dette er Frank sin favoritt. Den andre er at det er egentlig en ganske enkel kake å lage bare man gjør det riktig. Og rasker du over litt mørk sjokolade ser det ganske så fint ut. Her finner du oppskriften på min suksessterte. Jeg bruker mandelkvern når jeg lager denne.Min andre enkle go-to-kake som de aller fleste elsker og som er enkel å lage- og ikke minst: saftig ! Jeg lager ofte dobbelt opp med langpanner for å så fryse den ned i biter til jeg får besøk. Det som er morsomt med den er at den kan lages eksklusivt og da passe til mange anledninger. Du kan dele den i små firkanter og stable den på fine etasjefat. Du bare drysser litt siktet melis over og kan til og med pynte med litt rips – vips så blir det så fint ! Jeg bruker også runde stålformer som jeg deler den opp med og da blir det enda mer eksklusivt. Her finner du oppskriften på dronningkaken – en saftig sjokoladekake.Frank lager en fantastisk brownies som du finner oppskrift på her. Her kan du også drysse over litt melis og vips har du en fantastisk god og saftig brownies som også ser bra ut. Her finner du oppskriften på en fantastisk god brownies.Dette er en spesiell kake og oppskriften er komponert etter kaken som bakes til Aune kafe her i Tromsø. En fantastisk og kraftig kake som bør serveres med bringebær-colis. Her finner du oppskriften på trøffelkake og bringerbærcolis.Denne ostekaken er GOD. Og vi baker av og til både trøffelkake og Ostekake for da kan vi bruke bringebærcolis til begge kakene. Nam-nam ! Her finner du oppskriften på veldig god ostekake.Det er  noen år siden vi bakte denne nå - men liker du after eight så tar du gjerne et stykke av denne kaken. Her finner du oppskriten på after-eight kake.Denne kaken har vi bakt flere gang til fredagskaffen - og den er alltid en suksess. Har dessverre ikke noe godt bilder av den, men den er altså veldig god ! Her finner du oppskriften på deilig sjokolademousse kake.Hvis du virkelig skal lage en festkake som krever mye innsats så kan du til og med prøve deg på miriams konfektkake. Et virkelig trippelt-kinderegg av en kake med mange forskjellige lag. Her finner du oppskriften på Miriams konfektkake.Jeg blir heller aldri lei av deilig eplekake - og enda mer praktisk: Deilige eplemuffins. Server gjerne varm med is til - slår du til med fine former så har du en fest-dessert. Her finner du oppskriften på deilige eplemuffins.Biscotti på verandaen med en god kopp kaffe. Mmmmmm ! Her finner du oppskriften på biscotti med pistasjnøtter og sjokolade.Denne har jeg bare bakt en gang - men kan være et fint tilskudd til kakebordet hvis du ikke vil lage vanlige kanelboller. Her finner du oppskriften på kanelknute.Denne har jeg også bare bakt en gang - men jeg kan erindre at den var god - hvis du liker sitron. Problemet her i huset er at jeg er den eneste som liker sitron og jeg lager ikke kake til bare meg... Her finner du oppskriften på sitronmåne.Et lite tips på slutten: Du kan gjøre veldig mange kaker - ja til og med kransekaker - fin med litt ekstra spesiell pynt. Slik lager du fine sommerfugler av fondant til kaker. Lag de i fargene du vil.

Men alle har vell en problemkake ? Jeg har iallefall det. Det er kransekake - og jeg har tenkt å prøve å lage den i år igjen. Denne gangen MÅ det bare gå altså ! Tips mottas gjerne. Håper dere slipper å se masse bilder av kransekakeringer som sitter fast i formene sine.Ja, og et lite mattips på slutten - mange lager jo mat til selskapene i mai også - og denne brokkolisalaten er fantastisk til mye ! Lag den ! Her er oppskriften på en fantastisk brokkolisalat.


Ingen kommentarer:

by mlekoshi