Ferien del 2: Disneyland og Walt Disney Studio del 1

torsdag 11. august 2016Jeg fortsetter med å fortelle om ferien vår, så får andre innlegg bare komme innimellom.
Vi kom, som jeg skrev, frem til Paris og Disneyland på kvelden. Vi ble kjørt av privatsjåfør til hotellet slik at vi slapp og organisere med annen transport sent på kvelden. Det er faktisk ikke noe nevneverdig dyrere enn annen offentlig transport i Paris og så tar det ganske mye mindre tid.

Vi bodde på ett av Disneyhotellene – Disney Sequoia Lodge – som er nært parken. Og det var billig for oss som hadde årskort.


Og hotellet hadde badebasseng ungene kunne kjøle seg ned på etter en lang dag i parken. Perfekt ! Eneste som ikke var så bra der var vell egentlig frokosten.


Så da vi kom frem fikk vi sjekket inn før vi gikk oss en tur bort til parkene - det begynte å bli mørkt ute og da er det veldig fint rundt parkene med belysningen. 


På vei til parken gikk vi gjennom Disney Village og da var legobutikken et "must".
Det er deilig varmt og god stemning. Vi rakk akkurat Disney Dreams som er fyrverkerishowet som går klokken 11 på kvelden i parken. Etterpå tuslet vi tilbake til hotellet for å få sovet litt før vi skulle kose oss i parkene dagen etter.

Vi hadde et mye mer avslappet forhold til alt i år siden vi faktisk hadde prøvd det meste i fjor. Vi konsentrerte oss om det vi ikke fikk prøvd i fjor og det vi hadde lyst å prøve igjen. I år tok jeg kanskje 1/3 av bildemengden vi tok på ferien i fjor. Vi fikk ikke filmkamera til å fungere på fjorårets ferie og det syns vi var veldig trist – så i år filmen jeg faktisk mer enn jeg tok bilder. Det er litt gøy å se tilbake på nå når vi kom hjem. Jeg holder på jobbe med film fra både Paris og fra London hvor vi var før jul – men jeg tør ikke å love når det en gang blir ferdig..


Vi kjørte Autopia i år - det var så lang kø på den i fjor at vi fikk i kjørt den da. Men ungene syns det var gøy - og jeg gruer meg allerede til denne frøkenen skal kjøre opp om noen år...


Les Mystères du Nautilus - blekkstpruten.


Main street

Det ble også i år spist en del på Earl of Sandwich - billig og godt.Fra inne i slottet - nydelige detaljer.


Dragen som beveger seg og veldig ekte for de minste - La Tanière du Dragon.Vi testet Pirates of the Caribbean et par ganger i år også.

Møtte på Peter Pan på veien..

Jeg kunne tenkte meg å låne gartneren deres...

Langbein !

I år var det også en Frost-parade. Ganske sikkert et høydepunkt for mange små jenter.


En av tingene vi ikke fikk prøvd i fjor var Jedi Academy (fra 7 år og opp) og det var virkelig en opplevelse som de vil leve lenge på – i alle fall minstemannen. Han sloss mot Darth Vader på scenen foran masse folk.


Walt Disney Studios - ungene er mer egentlig mer glad i action som de får i denne parken nå som de begynner å bli så store.Vi hadde ikke bare fint vær i år - når vi skulle på stuntshowet styrtregnet det og vi måtte dra derfra siden vi ikke hadde nok klær på oss. Brr..


Vi var i Paris samtidig som EM-finalen - og det var livlig. Det var nesten synd at Frankrike tapte.

Ja, det ble som sagt mye Earl of Sandwich og lite sminke. Ferie er stort sett sminkefri og kose-seg-med-mat-tid for meg.
Ingen kommentarer:

by mlekoshi