Ferien del 6: Norge

torsdag 1. september 2016


Jeg må få delt siste del av ferien vår før høsten for alvor gjør inntog. Vi reiste fra Danmark til Norge på samme måte som vi reiste andre veien i fjor: Med ColorLine Superspeed. Det er en perfekt måte å reise på med barn. Det går relativt fort, de er aktivisert og det får masse å spise. Både yngste og eldste syns at dette er et eventyr hver gang.Vi kjøper med fast bord og buffetmat i restauranten "Catch me if you can" hver gang. Her får du spise så mye du vil på ditt eget fast bord som du har i hele overfarten på litt over tre timer. Du får også drikke så mye du vil og spise så mye dessert og is som du vil ha.
Så vi spiser med engang vi kommer om bord og rett før vi går av når vi er fremme. Da ble det både lunsj og middag for oss - god mat er det og. Begge gangen har det vært kø med folk som ikke har forhåndsbooket spiseplass og begge gangene har det vært flere som ikke har fått plass siden det har vært fullt, så skal du reise og ønsker spiseplass så book dette på forhånd.


På veien nordover vårt laaange land ble det fanget en del Pokemon. På bildet i Trondheim nesten ute på en vei... Alle tre på bildet like ivrige...
Og som jeg har skrevet før: Men bobil kan vi stoppe mange plass og bare oppleve. Bildene viser stopp på polarsirkelen. Ungene har opplevd masse små og store ting langs veien.


Neste stopp på ferden med hytten på hjul var på hytten utenfor Bodø - på ferieøyen vår.Her er det alltid fint om sommeren - med fisking, bading, bygging og frihet. Alltid greit for ungene og bare løpe rundt og kose seg.
Krabbefanging - det blir ungene aldri lei av.Rikt dyreliv - det ble fanget både kveite, torsk og steinbit.


Vi fikk også besøk av pinnsvin - vi er ikke vant til det i Tromsø så det er jo litt eksotisk for oss..
Og så måtte vi redde en litt tass som kræsjet rett i vinduet - etter noen timer i en boks husket den hvordan den skulle fly igjen.Vi fikk også bygget platting når vi var der - og det er alltid greit å hjelpe til når det trengs.


Etter Bodø kjørte vi videre til Harstad hvor vi besøkte mamma og pappa på fine Trondenes. Det var altså årets ferie - fra Tromsø til Tromsø. Innom fire land, mange tusen kilometer bak rattet, fly, fotballturnering, storbyer, familieparker, museum, bading, regn, varme, avslapping osv. Nå har høsten startet og vi må bare prøve å komme i gang med hverdagen igjen. Og drømme om neste års ferie.


Jeg har samlet alle innlegge fra årets ferie:

Del 4 - Paris
Del 6 - Norge
Ingen kommentarer:

by mlekoshi