Det evige "maset" om mat...

mandag 14. november 2016

Mat i hverdagen. Altså... Så trolig viktig. Drivstoffet vårt. Det er dyrt, det tar tid. Det kan være himmelsk eller smake slik som en pizza vi måtte spise på en uteplass i helgen: Forferdelig ! Men samtidig: Så veldig neglisjert i hverdagen. Og gjett om vi kjenner oss igjen på middagsfronten for tiden.

Jeg har bare to tips til dere som sliter med det samme i forhold middag: Planlegging og ja: Den gyldne middelvei. I forhold til det siste - så er det mye greiere å bare innse at det alltid ikke er mulig å lage middager er full av næring hver dag. Når du tenker at dette er greit så går det så mye bedre enn å føle at man må svelge kameler hver uke.
Så: Planlegging.

Dere som leser her ofte vet at jeg tidligere har skrevet en del om månedshandling og også litt rundt smart handling. Her kan du lese mer:

Månedshandling og månedsbaking
Planlegger 2016 med månedshandling 
Konseptet månedshandlng.
Artikkel om oss i bladet Kamille.

Men verktøyet for å drive med f.eks. ukeshandling/månedshandling? Jeg skriver ut tomme månedsplaner fra en nettsiden som f.eks. denne. Så skriver jeg først inn alle fotballkamper, reiser, jobbting og andre hendelser i kalenderen slik at vi kan planlegger rundt dette.

Ta f.eks den kommende uken så er dette det som vil stå i kalenderen:

Mandag - Hilde har skitrening. Frank skal jobbe overtid. (Dette betyr: Jeg har ungene alene med lekser etter jobb, og må kjøre Hilde på trening. Har derfor ikke så veldig lang tid på meg nå jeg skal lage middag). MEN jeg må lage middag som kan varmes å opp tirsdag fordi..

Tirsdag - Tirsdag er alltid krise ift. middag og tid ! Begge ungene har fotballtrening nesten samtidig på to forskjellige plasser. Vi er ferdig på jobb kl. 15:45, men vi går som regel litt før for å rekke alt. Første trening er kl. 17:00. Men før det skal vi komme oss hjem (20min kjøring), lekser sammen med begge ungene, spise middag og skifting til treningsklær for begge ungene. Og så skal vi selvsagt kjøre TIL treningene, og det med en bil. Vi må derfor kunne varme opp mat fra dagen før.

Onsdag - Egentreningsdag som jeg har med Hilde og en venninne. Intervall og joggetrening på tredemølle. Det betyr at Frank laget mat. Vi har greit med tid, og vi har da middagsbesøk som vi må planlegge rundt.

Torsdag - Hilde har fotballtrening igjen. Vi har greit med tid å lage middag denne dagen.

Fredag - Fredagspizza ! Og her vet vi aldri hvor mange gjester vi har. Vi har en policy om at ungene kan ta med hvem de vil på fredager for å spise pizza.

Lørdag - Egentreningsdag for Hilde - hvis hun ikke er sliten - tidlig på dagen sammen med venninne på tredemøllen. August har fotballturnering mellom 14-18:30. Blir varm lunsj og så varm kvelds når vi kommer hjem.

Søndag - Hilde har fotballtrening og vi bruker å dra med begge ungene å spille fotball før treningen. Denne dagene må vi derfor ha tidlig middag - og vi lager noe vi kan begynne med om morgenen. Stek eller noe slikt.
SÅ ut fra dette, og med tanke på en gylden middelvei, så er kanskje ukesplanen for den neste uken noe slikt:

Mandag - 2 pk. kjøttkaker og 1 stor pakke med middagspølser i brun saks og potet.
Tirsdag - oppvarmede rester fra dagen før.
Onsdag - Fiskegrateng, hjemmelagd. Jeg lager store kvanta og fryser ned. Her er min oppskrift på supergod og enkel fiskegrateng.
Torsdag - Kylling tandoori eller Kylling og ris med saus.
Fredag -  Fredagspizza - ingredienser
Lørdag - Egg og bacon til lunsj. Taco eller nachos til kvelds.
Søndag - Skinkestek eller Oksestek med egen saus, grønnsaker og potet.Ingen kommentarer:

by mlekoshi