Månedshandling - inspirasjon

mandag 23. januar 2017Ok, du har planlagt å månedshandle. Eller kanskje 2-ukers eller ukeshandle? Og nå sitter du klar til å planlegge inn middager for en lengre periode, og kanskje til og med plotte det inn i skjemaet jeg la ut på denne siden. Men hvordan skal du finne inspirasjon til å lage middager for mer enn en dag (som er vanskelig nok)?
Det høres kanskje rart ut, men det er faktisk lettere å planlegge for en lengre periode, enn for 2-3 dager. I hvert fall hvis du har gjort det ett par ganger før. Du får ett litt annet forhold til hvor mye energi du legger ned i hvert måltid når det ikke gjelder hva du har lyst på «akkurat i dag».
Jeg henter inspirasjon til nye måltider gjennom bøker og nettet.
Bøker - en tur på biblioteket ?
På bildet jeg tok i går ser du noen av bøkene jeg bruker når jeg planlegger. Boken «Kokkelære» av Gausdal (som er på tilbud nå hos mange bokhandlere) er en veldig grei lærebok til mye – og den er proppefull av teknikker og tips. Ellers så finner jeg litt her og litt der. Men jeg har ingen bok der jeg/vi lager eller liker mer enn 10 % av oppskriftene. Så derfor handler jeg som oftest bøker på tilbud. Kanskje du kan ta deg en time på biblioteket og kopiere oppskrifter du vil teste ut ? Da kan du nok spare deg en del penger. Den sorte lille boken på bildet er min oppskriftbok der jeg skriver ned de mest brukte oppskriftene slik at jeg slipper å lete etter dem hver gang - ja, og familieoppskrifter.

Blogger og Instagram
En annen rask og enkel måte å få inspirasjon er rett og slett og å besøke andre bloggere og hente oppskrifter derfra. Her er noen av de jeg sverger til:

Trines matblogg - selvsagt ! Her finner du ferdige ukes-menyer eller enkelt-oppskrifter. Her er Trines mest populære oppskrifter i 2016. Jeg har en av de på menyen denne måneden. Du kan også følge Trine på Instagram om du heller liker å hente oppskrifter herfra. 

Mat på bordet - her finner du også ferdige uke-menyer og enkelt-oppskrifter. 

Godt.no - her finner du mange fine oppskrifter.

Matprat.no - Ja, denne har vell alle hørt om ? 

Det o`store utland
Syntes du de utenlandske oppskriftene ser litt skumle ut ? Neida ! 

Besøk/følg Tasty på Facebook - her dukker det opp mye morsomt !

Foodnetwork - en av utlandets største matsider på nett. 


Men altså - mest av alt: Har du spist ute og funnet noe du likte veldig godt ? Prøv å lag det selv hjemme. Jeg spiste en god Kung pow beef på Planet Hollywood - som vi har kopiert her hjemme. Søk på oppskrifter og modifiser oppskriften hjemme.

Lykke til ! 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi