Månedshandling - Optimalisering

onsdag 4. januar 2017

Ja, det har altså vært stor interesse rundt temaet månedshandling - fra både gammel og ung. På nettet og IRL. Og jeg skjønner fascinasjonen, virkelig. Jeg tror vi er "bygd" litt sånn - vi rede-bygger. Vi prøver å finne gode løsninger for hver av oss. Og mange av oss er ikke så glad i å handle i butikken hver dag. Sånn er det bare. Og tro meg, den følelsen kjenner jeg. Vi har stått mang en gang og bare skulet olmt på hverandre med blikk som sier: Det er din tur til å finne middag i dag, og du bør foreslå noe bra... Og SUNT !

Jeg tenker derfor å dele en rekke innlegg om hvordan dette funker og dele noen av våre "verktøy" for å kunne gjennomføre dette:


1. "Operasjonssentralen" - How to månedshandle. Virkelig. Hvordan planlegge månedshandling ? Hvordan vite hva vi skal handle, og hvordan gjøre det uten å glemme alt vi trenger ? OM månedplaner, handlelister, månedsMATplan, planleggingsutstyr. WHY? Når vi bryter planleggingen ned i deler så sparer du mest, får flest mulig gode måltider. Vi omsetter altså det vi skal gjøre i noe som fungerer.
2. "Optimalisering" - hva trenger vi av utstyr for å månedshandle ? Er det mulig uten utstyret ? Er det mulig å nedskalere til kortere periode og likevel spare penger ? Hvordan oppbevarer vi alt ?

3. "Dokumenter" - Ja, det trenger dere. Jeg deler dokumenter som vi bruker, og som du kan bruke i den planlegging. Jeg deler dokumentene: Månedsplan, månedsMATplan og shoppinglister.
4. "MAT-inspirasjon" - Hvordan skal du finne motivasjon til å planlegge middager for en måned ? Når du har problemer med å planlegge EN middag ? Jeg deler litt tips om hvordan jeg henter inspirasjon når jeg skal planlegge middager. Spesielt hvis du egentlig hater å lage mat.. Blogger, instagram-kontoer, kokebøker og hvor du samler inn aktuelle tilbud i ulike butikker når du planlegger.

5. "Mat-stocking" - Jeg deler oppskrifter på middager og mat som er grei å lage i store mengder og fryse ned. 
6. "Struktur" - Når jeg først har vært så frempå å delt mine tips rundt månedshandling så tenker jeg at jeg liksågreit kan dele flere hverdags-tips med dere. Lekesetips, "lesefrese", Ukelønn, familiemøter, plikter osv. Litt mer "hjelp" i hverdagen.


Så hva tenker du - er du klar for å være med videre ?3 kommentarer:

Hanna sa...

Ja!! Trenger både inspirasjin og et puff i riktig retning på dette området :)

Elise sa...

Artig at flere vil teste - ja, jeg gleder meg til å dele når alt er på plass/laget klart :)

Pepperkakefjellet sa...

JA! Vi vekeshandler og har sjuvekers middagsplan - men eg har så lyst å prøve ut månadshandling! Alt som gjør at vi er mindre i butikken er tommel opp!

by mlekoshi