Sykløe.

søndag 16. april 2017


Vell, de av dere som har fulgt med her inne i en god stund vet kanskje at kreativitetskløen kommer med en gang våren kommer. Overskuddet kommer - og plutselig vil jeg sy alt i hele verden. Og så passer det så fint at det i morgen er en måned til 17.mai, og at Hilde ønsker seg en ny fantasidrakt i år.  I fjor var første året hun ikke hadde fantasi- eller festdrakt på 17. mai, og jeg hadde ikke stresset noe med dette siden jeg bare regnet med at hun nå var så stor at hun ville ha en vanlig fin kjole slik som mange av de andre på hennes alder har. Men dagen kom, og jeg vet ikke hva hun egentlig hadde forestilt seg.. Sikkert at hun magisk bare passet fantasidrakten jeg sydde som hun såvidt passet året før. Men skuffelsen var i alle fall stor - og jeg lovde da at jeg skulle komponere og sy henne en fantastisk fantasidrakt til neste år. En fantasidrakt som var enda bedre enn den siste jeg sydde for noen år siden, og i alle fall bedre enn den første jeg sydde mange år før det igjen. Og vet dere hva ? Dette året gikk fort - og "neste år" er om en måned. Hehh..
Så nå er det på høy tid at jeg kommer i gang med fantasidrakten. Drakten i melert koksgrå ullstoff som du ser på bildene her. Det stripete stoffet er til forkle på drakten, og det er vevd.  På vesten vil jeg brodere ulike broderinger som henter opp fargene i forkleet, og noen av de har jeg hentet ut fra skuffen her hjemme og lagt med på bildene her. Jeg har i tillegg ett annet vevd stoff i samme farger og serie som på stoffet i forkleet som jeg vurderer å lage sjal til drakten - det får vi se på etterhvert. Dette kommer nok til å ta tid, og jeg har noen travle helger foran meg nå, så det spørs om det blir tid til å flette sjal osv. 


Jeg kommer ikke til å sy etter noe mønster denne gangen. Det blir sjeldent bra - og jeg bruker mye tid på å tilpasset kjolen utover mønsteret. Så det er kanskje bedre å bare å sy etter frihånd og tilpasset. Vell, det er i alle fall tanken. Men jeg må likevel ha en liten plan før jeg starter å klippe og sy. Så jeg har begynt å tegne og måle litt på Hilde for å se om det går greit. Møter sikkert på noen utfordringer underveis.. Men se bort fra skribleriene på bildene, det er egentlig bare skiblerier jeg laget til meg selv, men fant likevel ut at det kan være greit å dele her slik at dere kan få et vist innblikk i hva jeg tenker og prosessen...


Vell - da har jeg lekket litt kreativitet her inne og. Nå gjelder det å nyte det siste 1,5 døgnet av påskeferien. 1 kommentar:

Anonym sa...

Så spennende. Og så moro å ha noe å sysle med. Jeg elsker fargene også!

by mlekoshi