GIVSKUD Zoo

onsdag 5. juli 2017

I går besøkte vi GIVSKUD Zoo litt tidligere enn vi hadde planlagt siden August ikke får bade i feriehuset. GIVSKUD Zoo er en dyrepark som ligger ikke langt fra Billund - og det er en utrolig koselig dyrepark. Her kommer du virkelig nært opp mot dyrene.


GIVSKUD Zoo, eller Løveparken som det ble kalt den gang, ble grunnlagt i 1969. Ideen var å la gjestene oppleve frittgående dyr som gikk fritt i store innhegninger. Og det er virkelig som de selv ønsker: En dyrepark hvor du får kjørt rundt sammen med dyrene og være nært på de - på store områder. Hvis du ikke har bil du kan kjøre med inne her så går det også safari-buss hele veien som du heller kan sitt på.


Siden du kjører gjennom deler av parken i bil så får du kjøpt (billig) en Safari-guide CD som du spiller av når du kjører gjennom parken. Du starter turen med å kjøre inn inngangen i parken og starter CD`en samtidig. Rundtom i parken er det røde skilt hvor det står "Track 1", "Track 2" osv. Det er ni track/spor på CD`en og du blir guidet gjennom hele parken, og du skrur setter på pause mellom hvert spor og satte på start igjen når det kom nytt skilt. Du blir guidet gjennom alt - både om hvor du skal parkere når du skal gå rundt å se på dyr, hvor du kan spise osv. 


Du kjører som sagt gjennom deler av parken - men i enkelte deler parkerer du bilen og går rundt for å hilse på å lære om dyrene. På bildet over fikk vi hilse på kjempeoteren.Du får også enkelte plasser nærkontakt med dyrene - noe ungene setter stor pris på. Det er noe eget med å kunne ta og kjenne på dyrene som også satte pris på å bli klødd litt på.


Det er mange veldig fine lekeplasser i hele parken - flere av de ganske store. Nå reiser jo vi med en tenåring som ikke er med på alt dette, selv om hun kanskje egentlig syns det er gøy, og da blir minstemann heller ikke så veldig lysten på å leke alene han heller. Men da vi var her for tre år siden brukte vi masse tid på lekeplassene.


Vi kom til og med ganske nærme ulvene i parken. Og det er alltid så overraskende hvor store disse faktisk er. Og nærme - en av ulvene (han i midten på bildet under) stå lenge å så meg rett inn i øynene/linsa. Så nydelig !Når du kjører innom alle de store innhegningene så kan du kjøre inn med vinduer åpen (ikke hos løvene) for å ta gode bilder, høre, se og lukte de herlige dyrene her inne. Og plutselig står det altså en sjiraff midt i veien og da må du bare vente. Da får du studert dyrene skikkelig nærme !


Som guiden sa på CD`en så er det vanskelig for sjiraffen å bøye seg ned å drikke vann med de lange forbena - det er ofte da løvene angriper sjiraffen som er på det mest sårbare. Og akkurat som om det var planlagt bøyde en av sjiraffene seg ned for å drikke der og da. Og det var virkelig et morsomt syn !

Her er faktisk sølvryggen - sjefen hos Gorillaene - og bildet rettferdiggjør ikke hvor stor han faktisk er. August var super-fascinert av denne karen.


I løpet av hele dagen er det foring av de ulike dyrene - og vi fikk med oss matingen av lemurene. Her, som flere andre plasser, kan du faktisk gå helt inn sammen med dyrene (du må bare holde deg på stien) så her kommer du skikkelig nært de når de får maten.Vi studerer neshornene - og herregud så svære de er på nært hold ! 


Vi kjører inn til Løvene ! Her er det doble porter, og du får ikke kjøre med vinduer åpne eller hund i bilen. Dette er skikkelig kult. Tenk - det er bare en bildør mellom deg og løvene.Du kan også besøke og se løvene gjennom glass.Strutsen var skikkelig kul ! Og den var veldig nyskjerrig og stod lenge å så oss bare få meter unna. Og se på de nydelig små ungene !Det vi ikke ha besøkt før var dinoparken som er et ekstra lite tilskudd som er spennende - og August likte det spesielt godt.Vi hadde det kjempekoselig i GIVSKUD Zoo, også denne gangen. Og hvis du er i nærheten så anbefales det virkelig å ta en tur innom å oppleve dette. Ingen kommentarer:

by mlekoshi