Prosjekt "nytt hus".

onsdag 30. august 2017Yes - jeg har jo ikke oppdatert dere på hvordan det går med "fornøye-huset-prosjektet" vi startet på rett før sommeren. Vi har hatt noen "setbacks" som har gjort at vi enda ikke er ferdig. Frank har jobbet iherdig, nå sist i helgen som var - men en hanglende Frank er gjort at det går sakte nå som høsten er i full blomst. Jeg tåler jo nada med allergiene, så det er mest han som styrer med maling og slikt. Men jeg har renset og behandlet plattingen utenfor for å få det til å matche mest mulig med plattingen av royal-impregnert terrassebord som vi har i 2. etasje. Det ble veldig bra ! Det som gjenstår nå er rett og slett vindus og dørmaling. Det blir så mye bedre enn hvordan vi hadde det - og den matte "soft look"-malingen fra Butinox er smashing !

Så langt har vi kommet nå:


 • Bytte materialer som trengs på både veranda og hus - vi har enda bord fra vi bygget tilbygget som er ferdig grunnet på en side.  V
 • Skrape vegger/tak/lister osv. for løs maling - veggskrape   V
 • Kraftvaske huset - Butinox kraftvask   V
 • Male grunning på flater vi har skrapet hvor treverket har kommet frem og på baksiden av verandabordene som vi har byttet - Butinox Futura grunning   
 • Male vegger/dekorlister i fargen "refleksjon" i matt maling - Butinox Futura "Soft look".   V
 • Male vindu/dører med fargen "Aske" - Butinox Futura vindu og dører
 • Male metall-detaljer som er sorte og tidligere griset ut med maling med Hammerite i fargen hvit. 


 • Fremgangsmåten:

  Vi har lært fra sist vi malte huset for ca. 5 år siden og denne gangen har vi fulgt fremgangsmåten til punkt og prikke. Dette skal sitte og bli bra. Frank er utrolig flink å male så resultatet er purfeeekt! 

  Men prosessen har altså vært:

  1. Skrape flatene som flasser eller er utsatte for å flasse for å få av løs maling som danner et dårlig grunnlag.
  2. Vaske huset med Butinox kraftvask. La det tørke.


  3. Nå må du grunne flatene som er skrapet eller er ubehandlet før du skal male. Vi hadde flater hvor vi måtte skrape en del, og så hadde vi byttet halve gelenderet oppe på den ene varandaen, så vi måtte grunne en del. 


  Ja, og fargen er beige - så ikke bli skremt. Og konsistensen er flytende. Men dette blir varig og bra ! 

  4. Nå er det klart for maling ! Vi har malt 2 strøk over det hele. For å få best mulig resultat må du:
  • Ikke male i sollys
  • male to-tre strøk for å få best mulig beskyttelse.
  • Mal bare 2-3 bord om gangen for å få det penest mulig.
  • Ikke mal sent på kvelden (dugg - ja, her har vi brent oss en gang)
  • Brukt en bra pensel eller rull som er tilpasset underlagt. 
  • Masker der du kan - men hvis du er stødig på hånden er det av og til liksågreit å frihåndsmale. 


  Produkter:
  Vi har brukt følgende produkter som vi mener er de beste for å få resultatet vi har fått:

   - Butinox kraftvask

   - Butinox grunning

   - Butinox futura Soft Look (Fargen: Refleksjon - en gråhvitfarge som er litt varm. Vi valgt denne da hvitfargene er "hvitere" ute i det virkelige liv enn på veggen inne og på fargekartet.). Butinox Soft Look er en matt farge. Vi maler jo alt inne med supermatt maling og syntes det er toppers - og jeg kan bare si at eksteriørmaling i matt er enda finere enn vanlig maling. Den hvite fargen blir ikke skjærende i øyene i sterk sollys. Perfeksjon altså ! 

   - Butinox futura dør og vindusmaling (Fargen: Aske. En nøytral gråfarge som er relativ mørk). 

  - Maskeringtape - vell, her har vi ganske sterke preferanser og vi bruker helst profesjonell maskeringstape. Resultatforskjellen, spesielt på interiørfarger, er brutal hvis du finner den rette tapen. 

  - Pensler: Vi var 2-3 forskjellige pensler til veggene og alle er i "perfeksjonsserien" til jotun i forskjellige størrelser. Vinduene (og da mener jeg selve vinduet og ikke dekorkanter) som vi maler i mørk farge har vi egne pensler til i samme serie i mindre format - og en liten rull for glatte overflater-

  Rent praktisk så har vi to små spann som står ute med whitesprit som vi bare setter penslene rett i når vi er ferdig og male. En bøtte for hver farge. 
  Det er et stykke siden vi hentet alle disse boksene (og faktisk måtte hente noen flere og..) Vi har kommet så langt allerede - og med andre elementer som ny postkasse, nytt nummer på huset mv. så fremstår hele huset som et renovert og litt mer moderne hus. Uten de største kostnader eller den største innsatsen i vårt program med minimalt av tid til overs. Nå er det som sagt bare vinduer og dører igjen - og jeg regner med at jeg jobber med det til helgen siden Frank er satt ut av virksomhet en liten stund.   Ingen kommentarer:

  by mlekoshi