Is-kjeks dyppet i sjokolade..

onsdag 6. september 2017
Jeg tenkt å lage en pittelite innlegg om hvordan August (selv) laget disse fine is-kjeksene til isbaren sin. Han planla som sagt mye av bursdagen, og pyntet og ordet selv her hjemme. Lille søtingen vår ! Men iallfall: Han ville ha isbar med is-kjeks - grunnen til isbaren med is-kjeksen er nok vårt besøk på en isbar på Strøget i København hvor de satt med egne iskjeksj-ern og laget kjeksene som de dekorerte med sjokolade og strø selv. Veldig spennende ! Jeg forsøkte å finne iskjeks-jern her i Norge, men fant det dessverre ikke. Jeg rakk heller ikke å få bestilt det fra USA, så da ble det ferdigkjøpt is-kjeks på fra butikken. Ulempen med det var at kjeksene er små og rommer bare 1-2 is-kuler. Fordelen for ungene var at de fikk gå ubegrenset mange ganger og hente seg is isbaren. Rekorden var på over ti is-kuler...


Is-kjeksen får du kjøpt på hvilken som helst dagligvarebutikk og du finner kjeksen ved is-disken. Sjokoladen er bare vanlig kokesjokolade som vi smeltet i vannbad.


Det hele er veldig enkelt. Smelt sjokolade i vannbad...


... dypp kjeksen med smeltet sjokolade i valgfritt strø...


... og finn en egnet måte å tørke kjeksen på. Vi fant det best å bare sett de i pappkopper vi hadde til overs fra en tur.


Ja, så er det bare å kjøre på med valgfritt strø, sauser osv. Jeg garanterer en suksess ! Vi hadde fire forskjellige is-typer og da altså noe for enhver.
by mlekoshi