Hvordan ta vare på minnene ?

søndag 10. september 2017

Jeg har tidligere skrevet flere innlegg her inne om scrapbooking, project life, fotobøker med QR-film osv.
Her kan du se noen av innleggene:
Project life
Fotoalbum med QR-koder (film)
Fotobok med film

Det er jo ingen hemmelighet (hajooo - blogg..) at jeg liker å ta masse bilder og dokumentere mye av det vi gjør i hverdagen. Hele familien liker å se tilbake på hva vi har gjort og opplevd. Det er viktig for oss. Men problemet har hele veien vært at vi har supertravle hverdager. Og det har jo dere også. Det er kanskje ikke bare jeg som finner veien for bildene fra kamera og mobiltelefon til fysiske fotoalbum FOR lang ? Jeg mener, jeg kan fort ta flere tusen bilder på en ferietur. Kunne sikkert bli flinkere til å slette bilder eller rett og slett ta færre, men det er ikke DET som er problemet. Problemet har vært at disse minnene har ligget på harddisker eller mobiler og derfor ikke tilgjengelig slik at ungene eller vi kan sette oss ned å bla i minnene.

Jeg skulle gjerne hatt tid til å lage detaljerte fotobøker med bare bilder av prima kvalitet - men det er rett og slett ikke gjennomførbart. Så nå folkes - nå har jeg startet prosjekt "få alle bildene inn i årbøker" for familien + egne bøker til barna oppdelt i intervaller (typ: Hilde 1-3 år, Hilde 4-6 år osv.). En annen side av det hele er at min stil i forhold til fotoalbum er "less is more" og kanskje litt minimalistisk. Fokuset skal være på bildene og ikke på de andre elementene på en fotoside. Og det passer jo fint når det er mange tusen bilder som skal inn i fotobøker ?

Så jeg er altså klar. Det vil si: Jeg har en plan for arbeidet. Og jeg tenker å dele alle mine triks og tips fremover i lengre tid nå. Alt fra verktøy, elementer, detaljer og bilder og filmer fra alle bøker jeg lager fremover. NÅ skal det bli orden i sysakene. Jeg vil dele hvilken "prinsipper" (og mangel på nettopp det..) jeg jobber etter når jeg lager bøkene og hvor befriende nettopp dette er. Hvis du vil kan du til og med lage bildene med en app på mobilen i en ellers travel hverdag.

Jeg venter nå på den første fotoboken i posten. Det vil si at det er egentlig en ny reprint av boken som jeg la ut film av i linken først i dette innlegget. Jeg skrev jo at jeg var misfornøyd med kvaliteten på kvaliteten på boken jeg fikk trykket i USA, så nå venter jeg på en bok fra Norge og jeg tror denne blir mye bedre. Gleder meg til å vise dere.

Men i tillegg til boken jeg venter på i posten (som er årbok for året 2016) så har jeg snart kommet meg gjennom alle sidene for årbok for året 2015. Dette året er litt utfordrende. Det skjedde så sinnsykt mye dette året (Vi kjøpte to forskjellige bobiler, hadde DEN sinnsyke ferien med masse parker osv. OG var på før-julstur til London) så det kan hende at dette er det eneste året hvor vi faktisk må dele fotoboken over to forskjellige bøker. Vi får se på hvor mange sider den kommer på til slutt.

Men her kommer iallfall et lite utdrag fra sidene i 2015-årboken. Og da må jeg bare først si 2 ting: Layouten er selvsagt ikke skjev IRL, det er bare en effekt. OG kvaliteten på bildene er mye bedre IRL, den blir bare dårlige når jeg forminsker og legger ut her inne. Men det er bare for å gi et lite innblikk av hva jeg snakker om:


Jeg bruker altså en god blanding av mobilbilder av ymse kvalitet, kvalitetsbilder fra DSRL-kamera og filmer gjennon QR-koder. Ikke mye tekst, men litt tekst og litt elementer. Klar for fortsettelsen ? 

Ingen kommentarer:

by mlekoshi