Step by step

søndag 18. februar 2018


Jeg skrev at jeg skulle dele denne oppussingen/renoveringer steg for steg med farger, produkter, følelser og alt som følger med. Så her kommer neste skritt. Jeg er sabla så allergisk og pussestøv er ikke min sterke side, men nå tok jeg med meg kameraet ned og besøkte Frank på rommet til Hilde for å ta litt bilder av fremgangen.

Vi (les: Frank) har holdt på i over en uke av-og-på med å pusse, sparkle, pusse som du kan se i det forrige innlegget her. Da går følelsene både opp og ned - det kan jeg bare informere dere om. Det er møysommelig arbeid, men det er også veldig fint å se hvor glatt og fint det blir etterhvert.
Vi har som jeg skrev sist brukt Norgips Rehabgips, Norgips håndsparkel og papirremser fra Norgips. 

I forhold til pussingen så har Frank endelig fått seg (etter å ha slitt ut noen tidligere) carbon forlengelses-skaft fra Jordan. Skulle jo bare kjøpt det med en gang fremfor å kjøpe andre og SÅ ende opp med å kjøpe dette. Men annyhur så er mannen fornøyd. Vi bruker slipebrett i metall med borrelås og slipepapir i to grovheter for å pusse veggene. 

Og med pussingen så svinget følelsene både opp og ned. Når du tror du er ferdig, men må ta en runde til. Alt for å få det perfekt. Vi skal jo ha listefrie løsninger, med matt mørk maling. Da må det være prikkfritt. 

Det å jobbe med Norgips rehabgips har stortsett vært som å jobbe med vanlig gips - vi måtte bare har litt ekstra tilpassing rundt karmer som vi har rundt dører. Vi har listefritt rundt vinduer, så det går greit. I forhold til sparklet vi har brukt, som er håndsparkel så var den litt grovere i konsistens enn det vi har jobbet med tidligere så det kunne lettere oppstå litt synlige riller i sparklet. Men når vi ble vant til å arbeidet nok med det gikk det fint ! 

Det med sparkel med papirremser er litt opp og ned. Du må hele tiden passe på at det ikke er bobler under remsene, og det kan plutselig oppstå når du har mer sparkel over og det blir vått. Så her måtte vi ta bort noen remser og legge på nytt. Men det er er bare å være nøye her for å få det helt bra fra starten ellers så er det vanskelig å reparere det etterpå. 


Det er mye vasking her inne også. Mellom pusserundene - og for å unngå at det sprer seg i hele huset slik at jeg må evakuere hele huset. Her bruker vi vegg/tak og gulvmopp, også denne fra Jordan. Og som du ser på bildet så står malingsbøttene klare til bruk. 

Nå kan vi forteller at malingen vi endte opp med var gråfargen Matrix fra Jotun. Det var litt vanskelig å vurdere hvor mørk vi skulle tørre å gå her inne. Matrix er en ren gråfarge med koden S6000N. Da var det mye vi måtte ta hensyn til.

Vi skal ha samme farge på vegg, i taket, på lister og vindu. Og alt skal males i matt farge. Samme farge på alt forstørrer rommet. Det matte fargen og mørk farge kan forminske rommet. Så det var viktig å finne den perfekte fargen. Vi skal male med matt maling på alt og endte da opp med malingen pure colour på veggene, Perfection matt takmaling i taket (og Matrix var den mørkeste denne kunne leveres i) og supreme finish til vindu og lister i matt utgave. Så nå er vi superspent på hvordan fargen blir her inne. Siden gråfargen er nøytral kan den nesten bli litt kald hvor vi har kaldt lys, så det er viktig at vi her kjører på varm belysning med varme pærer osv. Klar for siste vask før malingen kom i gang ! Her brukte vi engangsmopp for takk og vegger. Så utrolig enkelt !
Rett rull til rett underlag ! Rullen ultimate eller perfect fra Jordan - for jevne underlag.


Her fikk jeg litt småpanikk - gråfargen var SÅ lys i bøtten når vi åpnet den. Har vi bommet helt ? Vi ville jo ikke ha en lys grå (tannløs) farge på veggene !


Igjen: Riktig verktøy for et flawless resultat: Penslene vi skal bruke til hjørnene og vinduene. Ultimate pensler.


Og et lite tips herfra (overse oppussingsrotet i gangen vår): Støvsug malerullene før du begynner å male. Det vil alltid kunne være litt støv inni rullene når de er nye.


KLAR ! Nu kjør vi !


Heldigvis (!) ble fargen både mørkere og finere på veggene/taket når vi først kom i gang. Dette blir bra !


Første strøket er alltid litt ujevnt og skjoldete. Her er det lurt å ikke ha det for varmt i rommet for at malingen ikke skal tørke FOR fort slik at det blir skjoldete på siste strøket. Gleder meg til å vise dere fortsettelsen.


Ingen kommentarer:

by mlekoshi