*Elises Biscotti*

tirsdag 11. desember 2018

I disse juletider liker jeg av og til å kjøre på med noe som ikke er helt tradisjonelt julekaker - og jeg tenkte jeg skulle dele et gammelt innlegg jeg la ut her inne for noen år siden:

Elises Biscotti

Jeg ELSKER biscotti. Biscotti alene, biscotti til te og biscotti til en god latte. MmmmMmm.


Jeg har tidligere skrevet om påskebiscotti her inne, men i det siste har jeg jobbet litt med å teste ut og tilpasse oppskriften min litt. Denne gangen har jeg laget biscotti med sjokoladebiter av mørk sjokolade og pistasjnøtter.

Ingredienser:

3 eggeplommer
3 ss vaniljesukker
150 g sukker
100 gram brunsukker eller lys brunsukker
3 eggehviter
1,5 ts bakepulver
Valgfritt: Litt sitronskall
400 gram hvetemel
ca. 200 gram lett opphakkede pistasjnøtter
ca. 150 gram opphakket mørk sjokolade

1. Visp godt sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en bolle.
2. Stivpist eggehvitene og bruk en pitteliten klype salt hvis du vil.
3. Vend forsiktig inn eggehvitene i blandingen med eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
4. Rør nå inn litt sitronskall fra ca. en halv sitron hvis ønskelig, og da bruker du et zestjern for å få det veldig finraspet. Ha så i pistasjnøtter og sjokoladen før du forsiktig rører inn bakepulver og hvetemel.


Del deigen i to deler som du så ruller i to tykke pølser på et stekebrett med bakepapir før du former pølsene flate. Stek på 175 grader i ca. 35 minutter. Ta dem så ut og del dem umiddelbart opp i skrå biter som er ca. 2 cm brede. Du kan nå ettersteke dem ett par minutter eller bare la dem avkjøle på rist. Oppbevares i lufttett emballasje.  Nytes til en god kaffe, te eller bare alene. MmmmMm.

Ingen kommentarer:

by mlekoshi