Concept 2

tirsdag 26. mars 2019

Samarbeid


Her er den nye arbeidshesten min: Concept 2 romaskin. Som jeg skrev for noen innlegg siden så er formen på bunn både i kropp og hode. Det er kjipt å ha det slik. Vi solgt jo tredemøllen vi hadde tidligere da den ikke vil ha plass på det som skal bli det nye rommet vårt. Men hva skulle jeg gjøre da? Jeg vet at jeg kan dra rumpa ut døra å løpe i snøgalskapen vi har her i Tromsø nå - men der svikter motivasjon. Og så føler jeg at formen er for kjip til å ligge å løpe langs veiene (som er hvor jeg kan løpe nå når alle løypene er full av snø) slik at alle som kjører forbi ser at jeg holder på å dø mens jeg løper i sånn ca. skilpaddetempo. Nei takk! Ikke hjelper det at Frank er i tidens beste form akkurat nå og løper som en tulling rundt hver. eneste. bidige. fordømte. dag. Misforstå meg rett, jeg er superstolt over at han faktisk har tatt grep etter at han ble syk og holder kroppen i form. Men jeg får bare enda mer dårlig samvittighet for at jeg ikke gjør akkurat det samme hver gang han drar seg ut på løpetur.

Så hva skulle jeg gjøre? Jeg har tidligere trent veldig mye forskjellig - alt fra crossfit, spinning, styrketrening, løping mv. Men det jeg har brukt i veldig mange at de ulike treningsformene er romaskin. Som oppvarming, nedtrapping eller som del av crossfit.  Og selv om det var veldig slitsom så var det samtidig skånsomt. Og så tar den ikke så stor plass. Så jeg startet å undersøke litt om trening med romaskin - og ble da veldig positivt overrasket. Og det er vist en undervurdert treningsform. Her er noe av det jeg fant ut:

  • Den kan brukes til både utholdenhetstrening og styrke, spesielt for å styrke muskulatur i rygg og dermed få en finere holdning i overkroppen. Det er også mange som ikke er like komfortable med, og/eller har skader som begrenser løping/jogging som utholdenhetstrening, da kan romaskinen være et god alternativ for kardioøkten.
  • Romaskinen trener flest muskelgrupper. Romaskinen er nemlig et av de mest effektive apparatene på treningssenteret, fordi alle musklene i kroppen blir brukt. Trening på romaskin er en svært effektiv treningsform, som gir deg økt utholdenhet, den styrker muskulaturen, og øker fettforbrenningen – og ofte bare på halve tiden.
  • I tillegg til at det er skikkelig effektiv styrke- og kondisjonstrening, er trening i romaskinen skånsomt for kroppen - hvis du har kontroll på teknikken.
  • Romaskinen er spesielt bra til intervaller, siden hastigheten på ett sekund kan settes opp eller ned.
  • Trening på romaskin er veldig effektivt og brenner flere kalorier enn de fleste treningsformer. Alle de store muskelgruppene er i aktivitet samtidig, og hjertet må jobbe veldig hardt.
  • Roing er tungt, men treningseffekten blir da desto større. Du får merkbare resultater med tre økter per uke på 30-45 minutter.


Ja, det høres jo perfekt ut. Så ta tok jeg kontakt med treningsrom.no og lurte på om de kunne tenkte seg et samarbeide ift. meg komme i form med denne nydelige saken. Jeg tok kontakt med dem for jeg har lest positivt om dem på nettet + at jeg var ute etter akkurat denne romaskinen som de har gode priser på. Den er "kvalitet" og det er akkurat denne romaskinen jeg har brukt på flere treningssenter. Det var de interessert i, så jeg fikk kjøpe den til litt rabatert pris. Så da den kom inn døra her på onsdagen så studerte jeg den forsiktig på avstand mens Frank hev seg rundt å monterte den på null tid. Og før jeg viste ordet av det så satt han på den og hadde den første treningsøkten på den. Og dagen etter hadde han en treningsøkt ti - og en liten en litt senere også.. Han kunne rapportere om at den var en skikkelig kaloribrenner på selv korte økter. Jeg nikket pent og studerte den enda på avstand.

Men i går bet jeg tennene sammen og lusket meg ned på rommet vårt mens resten av familien var opptatt. Låste døren og trødde øreproppene langt inni ørekanalene. Nå folkens... nå skulle det skje. Men bare sånn i stillhet uten at noen trengte å vite noe. Så da kjørte jeg på sånn halvveis hardt med en test-økt. Jeg ville gjøre dette før jeg la en treningsplan fremover. Måtte teste hvor elendig form jeg var i før jeg la en plan som ikke var gjennomførbar.
Testøkten jeg la ut på var uten pulsmåling og jeg hadde bare en liten basisplan for hva jeg ville gjøre. Så dette gjorde jeg:

6 minutter roing - startet rolig og økte gradvis til moderat tempo.

6 x intervaller hvor de fem første var på 200 meter så raskt jeg greide og den siste på 300 meter. Pause på 45 sekunder før jeg startet å ro rolig i 15 sekunder til neste intervall startet.

6 minutter moderat roing hvor jeg økte tempoet det siste minuttet.

Konklusjonen: Jepp. Formen suger. Men her er det potensiale. Jeg var sliten og fikk både blodsmak og melkesyre på slutten. Det positive er at det kan bare gå en vei nå - og det vil merkes fort bedring.

Nå har jeg grunnlaget for å kunne legge en plan videre mot et sunnere liv med en kropp som fungerer. Har du lyst til å være med videre og lese om progresjonen min, om treningsmusikk, treningstips og treningsprogram så er det bare å følge med her inne videre.


Ingen kommentarer:

by mlekoshi