Terrassen vår - progress

søndag 8. september 2019


På tide med litt oppdateringer her selv om det ikke har skjedd det helt store de siste to ukene - Frank var i konfirmasjon forrige helg og i Spania denne uken. Men jeg kan endelig fortelle litt om planen og hvordan vi bygger denne plattingen vår. Vi endrer litt på plattingen vår fremme for at den skal passe mer til det nye utseende på huset/garasjen/utvendig. Men som du ser på bildet så vi har vi nå fjernet leveggen som vi nå etterhvert skal bygge på den nye plattingen - med et litt annet utseende.

Grunnen til at vi bygger platting rundt huset vårt nå er flere:

  • Vi får ikke til plenen vår, spesielt på baksiden. Der har vi faktisk myrull. Og det samme skjer på siden av huset vårt. 
  • Vi får ikke bygge permanent bodplass på siden av huset vårt - men vi trenger mer bodplass. Så her planlegger vi å sett opp fine mørkegrå stålboder som vi kan flytte på hvis vi ønsker. Men som da skal romme sykler, møbler, ved, gressklipper, snøfreser mv. 
  • Vi kan da endelig bruke baksiden av huset - og jeg hører rykter om at de to minste har lagt inn aksjer om boblebad (!). 
Så hva har vi gjort da ? Får vi har nesten bare sjarmøretappen igjen av selve plattingen - så skal vi ha på plass levegger osv. etterpå. Men plattingen først altså - og vi bruker Monter når vi bygger. Hvis du har tenkte å bygge noe tilsvarende så finner du svar på veldig mye ift. hvordan du gjør dette ved å ta en titt inne på denne siden hvor de forklarer byggingen steg-for-steg.


Det første vi gjorde var å planlegge og måle opp hvordan vi ville ha plattingen - og merket av området med tråd. Så fant vi ut hvor vi skulle støype ned søyleskoene. På bildet over har vi gravd frem og støpt ned søyleskoene. Neste skritt er å bygge rammeverket med bjelkelag. 

På bærebjelker bruker du dimensjonen 48x198mm. 

Siden vår plattingen ligger nesten nede på bakken for å forlenge den ut fra eksisterende platting på fremsiden så kunne vi ikke legge bjelkelaget oppå bærebjelken. Så vi har brukt bjelkesko både i bærebjelken som er skrudd fast i muren på huset og på bærebjelken ytterst (og i midten på baksiden). Så har gikk det ganske mange bjelkesko. Dimensjonen vi bruker på terrassebordene er 28x120 mm impregnert furu klasse 1.Avstanden mellom bjelkene er 60 cm - og som du ser på bildet har vi tenkt å vende retningen på siden av huset og ha samme retning fremme og bak huset. På siden vil plankene gå i retningen langs huset. Vi vil ha et kantbord rundt hele plattingen. Og som du ser på siste bildet her så har vi fjernet skråkuttet vi har hatt på plattingen på fremsiden. Og nå begynner vi å bytte ut de gamle bordene med nye bord. 
Og til sist: Grusen her på bildet. Her håper vi at vi skal rekke å få på asfalt før vinteren kommer. Det blir bra ! 

1 kommentar:

steve sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
by mlekoshi