Elises julestrømper

Julestrømpene kommer i to forskjellige utgaver: Den vanlige som er superfint og festlig og den eksklusive i  deilig kraftig fløyel (som er helt ny). 


Det er ikke lenge til jul - helt sant ! Og i år har jeg endelig tid til å sy litt for salg igjen. Symaskinene er pakket frem fra boden og nydelig stoff er importert fra utlandet. Alt klart for å kunne sy deg og dine personlige julestrømper. Og hva ligger i en slik julestrømpe ? Mye tid, omtanke og unike stoffer fra utlandet. Alle navn må programeres og lages før de broderes på julestrømpen. Det skal sendes mail og bilder mellom deg og meg. Ting tar altså tid. Julestrømpen er videre paddet med økologisk padding. Dyre strømper ? Nei, dårlig timebetalt.. men med mye kjærlighet. Dette er strømper du skal ha i masser av år - og vi gleder oss hvert år til å hente våre frem igjen.Interessert eller spørsmål - send mail til f-t-meng@online.no

Det kan være leveringstid, at det er for mange bestillinger, det kan være at vi har det veldig travelt i et par uker og derfor ikke kan ta imot bestillinger, vi kan vente på stoffer fra utlandet osv. Derfor får du informasjon om muligheter og leveringstid ved å sende mail. 

Det vil bli to fargetyper - som du ser på bildene. En med mye grønt/rødt og en med litt mer blått. 


Strømpene kan ikke vaskes i maskin - grunnen er ganske enkelt at det brukes rød broderingstråd på hvitt stoff. Og den røde tråden vil derfor kunne farge av på stoffet. Hvis du får flekker på strømpen så anbefales det derfor at du ikke bløtlegger strømpen, men at du forsøker litt "lokal" flekkfjerning. Hvis flekken er i nærheten av navne-broderingen så ikke gnikk med våt klut på broderingen, men rundt denne. Nå også i ny versjon - med nordiske stoffer og ny font som matcher.

Nytt av 2017: Ekslusive fløyelstrømper med broderinger:Strømpen kommer altså i rød eller eller dusgrønn. Strømpen i fløyel er kraftig og har også fløyel på innsiden. De er brodert og har en brettekant på toppen av strømpen hvor navnet er brodert.
ALLE STRØMPER KOSTER 699,- pr stykk.
Har samlet noen spørsmål som jeg har fått her, så kanskje du finner svar på noe du lurer på ?


Hvilke stoffer bruker du når du syr strømpene ?På fremsiden av strømpen er det 5-6 ulike stoffer som quiltes sammen. Disse stoffene er bestilt fra utlandet. Baksiden av strømpen er av ett stoff som også er quiltet. Strømpene er paddet med økologisk padding. Den eksklusive strømpen: Kraftig fløyel med broderinger.


Kan jeg velge hvilke stoffer jeg vil ha ?

Når du bestiller en eller flere strømper så velger du mellom fargene rød/blå, rød/grønn og sort/hvit. SÅ sender jeg deg et forslag på stoff-kombinasjoner til fremsiden av strømpen og så får du velge. Men strømpene mine sys med 5-6 ulike stoffer på fremsiden og jeg syr ikke strømper med bare 1-2 stoffer på fremsiden. 

Sender du pr. post ?

Ja, selvsagt !


Er det lang leveringstid ?

Normalt syr jeg ferdig strømpene innen 1-2 uker. 


Hvilke muligheter har jeg ift. broderingen av navnet ?

De røde/blå og røde/grønne strømpene broderes med rød tråd og har en egen font som jeg vil beskrive som maksimalistisk script font. Strømpen som er sort/hvit har navnet brodert i sort i en mer moderne script font. Siden navnet skal broderes på et begrenset område så er det vanskelig å brodere veldig lang navn eller dobbeltnavn. Da er det bedre å bruke bare initialene som broderes på. Det er generelt mye finere når bokstavene som broderes er større og ikke bittesmå for å få plass til lange dobbeltnavn. 

Jeg syntes strømpene er dyre.

OG det skal du få mene. Men da kommer jeg med den enkle påstanden at du baserer denne uttalelsen på ren uvitenhet. Stoffene som jeg bruker i strømpene er dyre da de fleste av stoffene kjøpes fra utlandet og frakten derfra har økt mye det siste året. Kvalitetstråd er dyrt. Kvalitetspadding er dyrt. Og ikke minst: Å sy bare EN strømpe tar lang tid. Mailing frem og tilbake med kjøper tar tid. Programmering av navn for brodering tar tid. Brodering tar tid. Klipping av stoff tar tid. Sying tar tid. JA, stikkordet er vell: ting tar tid. Hvis jeg skal beregne hvor mye tid jeg bruker på å sy en strømpe så er det (etter at stoff, padding, tråd er tatt med i regnstykket) ikke mye timebetalt for å si det mildt. Så hvorfor gjør jeg dette ? Vell, jeg syns det er gøy å sy og gøy å glede andre. Men det slutter å bli gøy når folk kommer med uvitende kommentarer eller sammenlignet denne type håndverk med det du får kjøpe i en kjedebutikk. Jeg jobber ikke helt gratis og det tror jeg heller ikke du gjør. Det er overhode ikke det samme. Syntes du fremdeles 599 kr for en strømpe er dyrt ? Da kan du finne andre type kvalitetstrømper som ikke har like mye jobb med broderinger etc. på f.eks. epla.no eller en helt vanlig strømpe i en kjedebutikk. Jeg har sydd i mange år, og spesielt da jeg tidligere drev en annen bedrift. Jeg er vant til denne uvitenheten, og jeg håper at folk som driver med søm faktisk etter hvert tør å verdsette sin egen tid og jobb til en anstendig pris. Det er valgfritt å kjøpe, og er du ikke interessert så trenger du heller ikke å ta kontakt for å fortelle at du syntes at strømpene er dyre.


Har du flere spørsmål er det bare å kommentere eller sende mail - se mailadresse i linken eller oppe i høyre marg. 
Org. nummer: 914 769 469 Ingen kommentarer:

by mlekoshi