Svineinfluensa i barnehagen

mandag 2. november 2009

Ja, hjelp! Hadde det ikke vært for at vi har en baby på under 3 mnd hadde jeg ikke tenkt så himla masse på det, men lille August har jo ikke noe imunforsvar stakkars.

Fikk mail i helgen fra barnehagen om at det er et tilfelle av bekreftet smitte på Hildes avdeling. Men han som er syk på avdelingen ble tatt ut av barnehagen før han ble søk, siden storebroren som går i 1.klasse ble syk først. Begge innlagt på sykehuset her. Det er skikkelig skummelt ! For ingen av dem er, såvidt jeg vet, i risikogruppen. Jeg vurderte først å ta Hilde ut av barnehagen, men det vil være veldig vanskelig, og selvsagt ikke holdbart i lengden. Så nå er hun der, og jeg sitter litt mer hjertet i halsen. Lillegutt kan ikke vaksineres, og den eneste beskyttelsen og imunforsvaret han har er gjennom morsmelken (og vips ble jeg enda mer lenket til pumpen gitt. Men det går helt greit). Siden vi har et bekreftet tilfelle så nært på, og siden August ikke kan få annen beskyttelse enn at resten av familien vaksinerer seg, så venter vi på telefon fra smittevernlegen med svar på om vi kan få vaksinen. Jeg håper inderlig det. Var veldig i tvil om vaksinen, men når den kom så nært nå, ble jeg bare redd. Huff det er så utrolig ekkelt. Jeg tror alle er veldig lei av å lese om H1N1 i media, men når den plutselig nesten banker på døren får pipen en annen låt...

Nå ligger lillegutt å sover litt på verandaen. Håper han greier å sove en liten time der. Og jeg sitter å ser på alt rotet som egentlig burde ryddes bort. Men jeg orker rett og slett ikke. Ok.. om en halvtime skal jeg rydde. I dag er jo nytt-og-bedre-liv-dagen. Trening senere, og spise sundt. *huff*

1 kommentar:

Siw sa...

Det er ikke gøy dette, sykdommen kommer så utrolig nærme og man blir jo redde for ungene sine. Kunne de ikke bare holde seg på rommet sitt til over nyttår, liksom... ;-) Håper det går i orden med vaksinen for dere.

by mlekoshi