Deilige adventstid..

tirsdag 1. desember 2009

I dag er det 1. desember. Tenk at tiden går så fort ! August runder faktisk straks 4 måneder. Det er veldig rart. Jeg sitter nå å koser meg med bloggen, en (jule)kopp med te, stearinlys og sjokolade.


Adventstiden er en tid fult av forventning. For både liten og stor. Etter at vi fikk vaksinen mot svineinfluensa på fredagen har vi alle tre vært litt skrall, men heldigvis på forskjellige tidspunkt. Søndagen var jeg dårlig, så Frank var så veldig snill og rydde og ordne til advent. Han vasket hus, hentet fram julepynt og gardiner, pyntet (ok.. jeg hjalp litt her da), laget julegrøt med mandel, baket papperkakehus mm. Jeg og Hilde fikk servert kakao som vi koset oss med samtidig som Hilde pyntet pepperkakehuset. Vi hadde en veldig koselig dag.


I går han julekalenderen klar på veggen, og nissen var innom med den første gaven. I dag har han vært innom med litt flere gaver (som mor i Harstad har sendt opp hit). Denne adventskalenderen er spesiell for meg, og jeg håper og tror den blir like spesiell for Hilde og August. Mamma laget den til meg, og min lillebror, når jeg var liten. Så den bringer frem mange gode minner.
Hehe.. Bildet viser det kanskje ikke så godt. Men vinduene har vindu av "glass" (smeltet sukker). Hilde har selv stukket ut alt, og skjært ut vindu og dører. Hun har pyntet huset med litt hjelp, og er selv knakende fornøyd med jobben. Made with love !

I dag er det ikke så mye på programmet. Vi skal slappe av, og jeg strikker videre på noen julegaver. Har enda en del igjen før vi er ferdige, men ligger tross alt ganske bra ann i år.
Så: dagens julegavetips. Denne gangen er det også en del fra det store utland. Tenkte å fokusere litt mer på tips fra innenfor landets grenser neste gang.

Noen små kreative gaver er alltid hyggelig ! Hva med å lage julestrømper til barna dere skal gi gave til, eller strikke små og gode baby booties som IKKE faller av til babyen ? Eller deilige ullvotter i feltet ull. Elllller kanskje et nydelig veggbilde ? Skal du gi gave til noen som er kreative ? Hva med å kjøpe noen fine håndarbeidsbøker ? Ta en titt på denne og denne syboken eller denne strikkeboken på amazon.

Du kan kjøpe eksklusivt garn til en strikker. Deilig ull i herlige farger ! Ta en titt på den lokale strikkebutikken, eller kjøp på nett. I utlandet finner du mange mange butikker på ravelry og etsy. I Norge finner du også mange fine garnbutikker på nett. Ta en titt på denne nydelige garnskålen. Skal du gi en strikkegave til noen du virkelig er glad i så kan du kjøpe en garnskål, garn, strikkenålmappe som jeg viste i det forrige innlegget og sette sammen en egen bok med oppskrifter som du vet vil falle i smak. På raverly finner du masse gratis oppskrifter og oppskrifter som du kan kjøpe for en billig penge. Sett dem for eksempel sammen i denne nydelig boken. Og legg med noen fargerike stitchmarkers. Et lite tips til gaver til barn; Se på denne nydelige fargeblyantholderen ! OG enda en mammagave: Se på disse nydelige steinene i reiret. *smelt* !

Ingen kommentarer:

by mlekoshi