Goværet - det har vi det !

mandag 8. mars 2010

Får dere lyst til å gå utenfor døra ?

.. for dette filmet jeg ut vinduet i dag. Herlig.

I dag var virkelig ikke min dag.... Og det ble ikke stor bedre når jeg måtte kjøre rundt i snøkovet og såvidt så veien jeg liksom skulle kjøre på. Men nok om negative tanker. Det som plager meg er ryggen min. Den har plaget meg i flere måneder nå, men den har vært ekstra ille de siste ukene. Våkner masse ganger om natten med ryggvondt. Det er ikke godt med avbrutt søvn. Og jeg kan telle på en hånd hvor mange morgener jeg ikke har våknet i smerte de siste ukene. Så når har jeg bestilt meg time hos legen og skal dit neste fredag. Torsdagen skal jeg på UNN og avlegge blodprøver for å kunne bli blodgiver. Du hørte rett ! Elise (sprøyteskrekk-Elise) is facing her fear ! :) Jeg ante fred og ingen fare da jeg gikk ut fra Obs-butikken på lørdag og ble overumplet av blodgiver-teamet fra UNN som rekruterte blodgivere. Ja, hvorfor ikke ? Da prøver vi det da.

Denne nydelige garnhespa dukket opp i posten for noen dager siden. Men hva skal jeg lage ?! 50 % silke og 50 % merino ull. Tenkte faktisk på en vest til lillegutt. Vi får se. Det var iallefall fint og mykt garn som garantert ikke klør.

Og siden helga er over: Ingen helg uten muffins på folket. Jeg prøver jo å leve sundt, men av og til sprekker jeg *kremt* (til alles glede) og må bare bake oss litt muffins. Men etter litt muffins ble jeg så kvalm at jeg neker å se på dem der de står så fargerime og fine på bekken her *urk*.

Ellers så har vi tatt det med ro i helga. Hilde har vært i bursdag og hatt litt besøk - og vært på besøk. Sånn har det bare blitt. Jenta vår er blitt så stor nå. Drar på besøk, snakker om gutter, jåler seg opp og syns mamma er skikkelig teit av og til *dåne*. Og mammaen i huset føler seg med engang litt gammel i en alder av 28 år. August er nå bedre og ferdig med medisinen sin. Han slappet bare av i helga og vi hadde han bare med på en liten tur på butikken. Frank er sliten for tiden, så vi gjør minst mulig i helga. Det hjalp heller ikke at været var skikkelig dårlig på søndagen.

Dagen i dag var ikke så bra for lillegutt, men han våknet så altfor tidlig og dermed var dagen litt på skeiva fra starten av. Hilde har hatt en grei dag, men tester nok foreldrene sine litt for tiden. Og når mamma og pappa er sliten greier hun det litt for godt av og til *sukk*. Men alt ordner seg fort og når hun er ferdig å surmule klemmer alle og er glade igjen.

Noen som husker Mei Taien jeg holdt på å lage ? Vell.. det ble litt kluss med fargene og slikt, og plutselig (tro det eller ei) hadde jeg ikke stoffene jeg trengte. Så i dag la jeg inn en aldri så liten bestilling på stoff og stil. Det er snart 17.mai og jeg skal sy Hilde fantasi-festdrakt ! Det gleder jeg meg veldig til. Fikk samtidig bestilt inn litt stoffer til noen Mei taier. Kanskje jeg får sydd opp litt da ? Time will show


4 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Huff været, ja. Kan vi ikke snakke om noe triveligere? ;-) Vi har jo hatt en elendig vinter så langt. Enten er det 15 minus, eller så er det 4 pluss. Jeg vil ha ordentlig vintervær! 3 minus og sol hadde vært noe! Ja ja, vi får håpe det bedrer seg fremover.

Så bra at du skal bli blodgiver. Jeg ga blod selv i et par år, men til slutt ble jeg faktisk frarådet å gi på grunn av lav blodprosent. Etter nr. 2 kom liksom blodprosenten seg aldri helt. Fikk gitt bare noen få ganger etter Lises ankomst. Vi får se hvordan det blir denne gangen. Dersom den klatrer godt opp igjen etterhvert melder jeg meg nok igjen. Fikk jo god bruk for blodbanken selv etter fødselen med Silje. Må vel gi noe tilbake ;-)

Så artig at du har bestilt stoffer da. Og festdrakt til Hilde høres spennende ut! All ære til deg. Det lille jeg syr begrenser seg til rette sømmer (les: en gardin hvert skuddår omtrent).

Ha en fortsatt fin uke, Elise!

Martings sa...

Dersom du har ryggproblem vil jeg på det sterkeste anbefale en tur til den eneste naprapaten jeg vet om i Tromsø, http://www.naprapatlandslaget.no/. Naprapater er litt utenom det vanlige når det kommer til behandligstilbud her i Norge, men er de kan veldig mye om rygg og årsaker til ryggsmerter. Jeg har gått til behandlig hos han som holder til i Tromsø og har veldig gode erfaringer og ikke minst en rygg som er kjempemye bedre og som jeg nå forstår hvordan fungerer og henger sammen i adskillig større grad enn det jeg har gjort tidligere. God bedring!

Elise sa...

Været ja.. jeg er driiitalei. Åssen skal en komme seg ut i denne permisjonen når det er stiv kuling eller 20 minus ?!?

Ja, jeg er egentlig spent på det å bli blodgiver. Fikk parkeringskort i posten i dag. Får vell gå gjennom blodprøver å tester for å se om alt er klart først :)

Kos deg videre Liv-Inger :D

Marings: Aha ! Har jeg faktisk aldri hørt om ?! Men bør jeg kanskje ikke ta en tur innom legen og manuellteraputen først ? Eller dra direkte til naprapaten ? Hørtes jo veldig spennden ut. Sliter jo med hofte og bekkenet også. Hadde vært greit å se det i sammenheng. Maneullterapeuten min er liksom ikke SÅ bra. Takk for tips :)

Martings sa...

Du må gjerne dra til fastlegen, men naprapaten er vel så kvalifisert til, om ikke mer enn legen, å undersøke om du har fått prolaps eller ei. Jeg ble i allefall utrolig overrasket over hvor mye av vondtene mine som faktisk hadde noe med hverandre å gjøre. I tillegg har han lært meg en del øvelser som jeg kan gjøre for å trene opp kjernemusklaturen, på et veldig basic nivå. Det er tungt, men det funker! Og det er jo gjerne de musklene som ikke er helt i form etter et svangerskap, og som i tillegg er viktig å ha kontroll på dersom man har en trøblete rygg. Send meg gjerne en PM på TI om du lurer på noe mer (jeg bruker samme nick der).

by mlekoshi