Slitsom dag og barnehagedrama # 2.

mandag 26. april 2010

I dag har ikke vært den beste dagen. Kjenner at jeg ganske frynsete egentlig, så da skal det ikke mye til før jeg blir litt følelsesmessig vippet av pinnen. Skal ikke gå i detalj. Altså: Jeg sitter ikke å skriker på jobb, hehe, men jeg blir helt følelsemessig utslitt og vil bare sove når jeg kommer hjem. Sove og være i fred. Og det er heller ikke greit. For jeg vil kosemose masse med ungene når jeg har tid.


Barnehagedrama !
Jeg blir så oppgitt ! tenk at det ikke er et bedre system på noe så viktig ?! Barna er det viktigste vi har, og likevell har Tromsø et elendig barnehagesystem. På torsdag pratet vi med en saksbehandler i kommunen og fikk en beskjed, og i dag fikk vi en helt annen beskjed hos kommunene. Jada, vi er garantert barnehageplass, men nå må vi selv ta initativ og ta kontakt med potensielle barnehager for å sette oss på lista. Hvis kommunene skal gjøre dette for oss vil det i "systemet" deres komme opp at vi ikke har søkt innen fristen og vi vil IKKE får en plass. TÅPELIG ! Og etter å ha ringt X antall ganger til barnehager i dag så er vi ikke kommet noe lengre. Og jeg blir så frustrert ! Men det skjer mye nå. Den ene dagen har ingen av barnehagene plass å tilby, og den neste dagen kan de ha flere plasser ledig. Så her må vi nesten være litt pågående og stå på. Helt latterlig at det skal være slik i dag. Som jeg skrev: barna er det viktigste vi har, og det er jo selvsagt veldig viktig for samfunnet at de fleste er i jobb. Men har de skikkelig barnehagesystem ? Neeeei. De burde ta seg en telefon til studensamskipnaden og lære.


Så det var veldig godt å komme hjem i dag til rydda hus, en blid gutt som ville ha mammakos, og nybaka kanelboller. Snille, snille Frank !

Og jogginga ?


Jeg nekter å jogge i dette været ! Og nå er det meldt storm i kveld. Er det mulig ?! Skal ikke nevne jogge igjen før jeg faktisk har fått jogget meg en tur eller så tror jeg at jeg jinxer hele joggingen.


6 kommentarer:

Silje sa...

Vanvittig barnehagesystem dere har altså! Skjønner ingenting jeg....

Liv-Inger sa...

Hva er det som har gått galt i barnehageopptaket egentlig? Kommunen må jo ha dummet seg loddrett ut? Hvorfor er dere ikke tildelt plass? Har heldigvis aldri opplevd noe lignende verken sist vi bodde i Tromsø eller nå når vi søke for høsten. Håper det ordner seg! Og jeg vet hvor jeg håper dere får plass :-)

Elise sa...

Aner ikke ! Skulle ønske vi viste. Må vist sette oss litt mer inn i dette ser det ut som. Men vi hadde en 1., 2. og 3. plass hvorav 1.plass har over 20 på ventelista, og T.barnhagen som vi hadde på 2.plass har en del på venteliste. Vi fikk brev i posten (en god stund etter at familiebarnehagen tok kontakt med oss) om avslag på barnehageplass. Vårt 2. valg hadde ikke hørt om oss engang, og vårt 3.valg tar ikke inn nye unger i år. Men det skjer mye veldig fort, så vi er på hugget. Og vi fikk vite fra Bodø (som har ansvaret for barnehagetildelingen i Tromsø) at hvert år, uten unntak fikk både 1.valget og 2.valget vårt flere plasser ledig nærmere sommeren. Men vi må selv ta kontakt med flere kommunale barnehager for å stå på venteliste der og. Men vi skal uansett å plass, de vet bare ikke hvor enda.

Jaaa.. innerst inne tror jeg vi får plass der du håper Liv-Inger. Har mailet en del med dem, og Frank har pratet med dem på telefonen. Regner med at når de tar inn på ventelista så står vi litt langt oppe på lista :) *krysser fingrene*

Siw sa...

Krysser fingre for at August får plass (og helst i den supre barnehagen vår :)). Dette må være utrolig frustrerende for dere. Slik skal det jo ikke være. Stå på, og hold motet oppe. Jeg har en magefølelse på at det løser seg!

CHRISTINAFRAAS sa...

Hadde ikke alt vært enklere om man slapp alle voksen problemene og heller kunne blitt trillet rundt i en gigantisk seng og få servert boller og saft med drikke-tut? Jeg skulle ønske jeg fikk være stor først - og barn etterpå.

Liv-Inger sa...

Jeg tror det ordner seg, og at August og Silje får starte på samme avdeling til høsten. Det blir stas!

by mlekoshi