To take the plunge.. - et innlegg om forandringer.

søndag 2. mai 2010

Et litt undrende innlegg som henger litt i løse lufta. Må bare på forhånd klargjøre et par ting:

Ja. Nå har vi bodd i Tromsø i over ti år, og vi trives veldig godt her vi. Jeg trives veldig godt. Men vi står litt på pinnen her kjenner jeg. Frank har vært pådriver for å flytte i flere år nå, men vi andre har holdt tilbake.
Grunnen til å flytte:
 • Tromsø er mettet på jurister - og heihå ! Vi er begge to jurister. Det vil ta mange år før vi kan tjene noe i nærheten av det utdannelsen legger opp til. Med to store studielån er det ille.
 • Der vi jobber er det ikke god lønn og ikke så spennende arbeidsoppgaver. Og heller ikke noen ordentlige karrieremuligheter. Ja, Frank har fått en fin stilling, men den har elendig betalt i forhold til arbeidsoppgavene. Nå har vi prøvd mye for å spe på inntekten, men verken bedriftstart eller bokskriving hjelper på enda iallefall.
 • Boutgiftene. Vi bor veldig dyrt. Og nå skal de øke utgiftene med 2-3000 i mnd. Det vi betaler stå i stil med et hus til 4 000 000 kr, og det er for gæli.
 • Hilde skal begynne på en bra skole ! Men! de har ikke gymsal. De har uteskole og går masse tur. Dette skal liksom være gym. Jada, de er lovpålagt å ha gym, men Tromsø kommune driter regelrett i det. De har heller nesten ingen svømmehaller i Tromsø, så vi er ansvarlig for den biten selv. Så vi må ha Hilde på svømming og evt. prøve allidrett selv. Men skolen er bra, og lærerne er bra.
 • Vi har foreløpig ikke barnehageplass, og aner ikke hvilken barnhage vi ender opp med, men det er en reell mulighet for å ende opp i en ikke-så-bra barnehage.
 • Vi har lite familie her, og derved faller mye av avlastningen på min kjære tante Kirsti som er veldig behjelpelig.
 • Større økonomisk frihet med bedre økonomi.

hvorfor bli i tromsø ?

 • Vi trives veldig godt her ! Vi har nesten alle vennene våre her, og Hilde har masse venner her og tante Kirsti bor her.
 • Det er ikke lenge til hun faktisk skal begynne på skolen, og hun har blitt kjent med mange av dem hun skal gå på skolen sammen med. Hun trives i nærområdet og har mange venner her.
 • Vi har gode arbeidskollegaer.
 • Vi vet ikke hvor lett huset er å selge nå som vi er i en overgang til å gå inn som selveier - noe som forøvrig har holdt på siden vi flyttet hit.
 • JEG vil ikke dra noen plass.. og hvem vet ? Kanskje det ikke er bedre dit vi kommer uansett. Og jobb og penger er vell ikke alt ?! Men tanken på en jobb hvor vi blir respekter for det vi er utdannet til i stedet for å bli uglesett av gamle travere og faktisk får litt utfordringer høres veldig fristende ut.

Ja. Så langt her jeg kommet i tankeprosessen. Men skal jeg stå på mitt og nekte noe som kanskje er det beste for familien ? hmm. Usikker.

OG nå har jeg ENDELIG kommet meg på joggetur - og dere: Jeg døde nesten. Hehe. Huff ! Det er en stund siden jeg var i topptopp form, men det gikk ikke så ille da:

Iphone : 25:49 minutter. 4.97 km. 343 kallorier - siste del i oppoverbakke som nesten tok livet av undertegnede.

Styrkeprogram del 1: 3 x serie på situps, 2 x planken, 2 x serie med puch-ups.

Var beintungt ! Fikk blodsmak i munnen før jeg var kommet halveis, og slet ganske heftig opp siste bakken.

Er ganske fornøyd selv, og kjenner det godt i kroppen nå. Tenkte å gjennta suksessen i dag, men nå snør det ! Tenk: 2. mai 2010 og det snør !

Nå skal jeg og Hilde dra ut en liten tur å finne på noe spennende ! Oppdaterer senere :)


3 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Nei nei nei, hva er det jeg leser??! Dere må jo ikke flytte nå! Nå kommer jo vi ramlende tilbake til byen, jo! ;-)

Neida, jeg skjønner godt at dere vurderer å flytte. Den prosessen dere går gjennom nå har vi vært gjennom, vi også. Og det er vanskelig, fryktelig vanskelig å skulle definere hva som er best ikke bare for sin egen person, men også for resten av familien. Vi bestemte oss jo for å flytte. For oss funket det ikke. Men vi sliter vel litt med det motsatte av det dere sliter med. For oss er det i Tromsø jobbmulighetene ligger. Og vi har konkludert med at jobb - selv om det ikke er alt - har mye å si for trivselen for øvrig. I tillegg flyttet jo vi til et mindre sted, og har savnet nærmiljøet på Storelva, det å bo et sted hvor man bare kan være helt anonym og alle de andre fordelene som følger med det å bo i Tromsø kontra et mindre sted. For dere blir det jo annerledes. Antar det er Harstad eller Bodø dere vurderer?

Lykke til med beslutninga som ligger foran dere. Håper det blir bra for dere alle fire, uansett hva dere lander på.

Klem herfra!

Silje sa...

Oj. Hva i all verden?? Hvor kunne dere tenke dere å flytte da??
Jeg har hørt at Kirkenes er et fint sted.

Huff, nei jeg forstår at slike tanker og oppkommende avgjørelser er vanskelige.

Elise sa...

Nei, det er egentlig bare tanke - håper jo at alt skal falle på plass. Jobbmessig og med barnehageplass iallefall. Det er så kjipern og ikke ha økonomi til noen utskeielser og det å sitte å ha det kjipern på jobb :/
Tja.. det er nok Bodø vi vurderer. Harstad er en for liten by. Bodø er litt større, men jeg foretrekker Tromsø fremfor alle disse.

Regner egentlig med at vi bare blir her og tilpasser oss. Ja, skjønner at dere vil tilbake Liv-Inger ! Det er jo veldig fint her, og vi bor jo ikke midt i smørøyet heller. Kvaløya er en fin plass å bo. Nært sentrum, men ikke for nært heller. De fleste finner jo mange jobbmuligheter her - men siden juss-studiet er i byen her så er det flust av jurister å velge mellom og derfor stor konkurranse på jobbmarkedet.

Æsj, nei jeg vet ikke ! Jobben er jo viktig. Vi er jo på jobb masse timer om dagen så vi bør jo trives og ha greie arbeidsoppgaver.

Hehe.. Blir neppe Kirkenes Silje :P Jeg drar ikke lengre nord nå !

by mlekoshi