Søker: God råd...

onsdag 16. juni 2010

Vi er to personer som er realtivt godt utdannet, har en ok årslønn, selv om den ikke er noe å rope hurra til. Men herregud for noen utgifter vi har. Og hva skjer til høsten ?!? Jo, da blir det bare enda verre med en SFO-avgift på toppen av det hele.
Men uansett: Det er jo veldig festlig å føle at vi nesten ikke har råd til å kjøpe noe som helst ?! Med boutgiftene vi har nå så kunne vi liksågreit hatt et huslån på 4 millioner ++ ! Og så kommer ferietider da..

Nå tenkte vi at vi skulle ha en liten ferie i Norge - ikke så lang ferie.. så da måtte det jo gå greit ? Greit nok - vi slo til med hotell i dyreparken som koster en del, men vår erfaring fra i fjor sa oss at da ville vi virkelig kunne NYTE oppholdet i dyreparken. Men prisene.. i Norge.. er.. helt.. ville. Det vil koste oss 11 750 kroner i overnatting for 6 døgn i Kristiansand og tre i Oslo. Inngang i dyreparken vil koste oss 2675 ,- kroner.. og det er bare inngangen. Inne i parken er jo prisene litt stive på mat og alt annet. Vi må betale for karuseller og slikt også. Så kommer flybilettene på toppen, bensin, tusenfryd, lommepenger mm. Totalt kommer vell turen på godt over 30.000,-.

Jaja.. hva gjør vi vell ikke for disse småtassene ? Det hjalp heller ikke at det lå en del ekstra regninger å ventet på feriepengene. Og plutselig går det opp for oss at August holder på å vokse ut av babybilstolen. Både i lengde og i vekt.

Og her er bilstolen som vi må gå til innkjøp av. Men den koster oss 4200 kroner med isofix-fester !! Jaiiiks ! I alle.. DET passer iallefall ikke inn i feriebudsettet vårt :( Hvis vi selger den vi har så vil vi likevell mangle godt over 2000 kroner for å finansiere denne greia. Hvorfor er bilstoler så himla dyre ? Er det foreldrenes økonomi som skal avgjøre om barna sitter trygt i bilen ? Men noe positivt er det fortelle om bilsikring iallefall:  når vi var innom barnas hus og så på bilstolen opplevde vi de positive effektene av trygg trafikk sin bakovervendt-kampanje. For bare noen mnd siden måtte jeg argumentere med dem for å i det hele tatt få dem til å skjønne at jeg ville ha en bakovervendt-bilstol. Men når jeg var innom nå så fortalte den hyggelige damen før jeg fikk spurt om noe som helst: at ja, nå fulgte de trygg trafikk sine råd og rådet alle til å ha barna bakovervendt til de iallefall er 4 år gamle. *Jippi*

Så altså: Vi søker god råd !

2 kommentarer:

siv margit sa...

ja Norge er sykt dyrt!

vi skal være en uke i danmark, og leid hus/hytte sammen med brodern og hans familie!for hytte og båtoverfart betaler vi tilsammen pr familie: 5000!og det er inkludert inngang legoland og djurs sommerland for alle sammen!!i tilegg kommer mat osv, si det blir 10 000 da??er i hvertfall ikke dyrt uansett!men klart, dere bor jo på hotell da.)

Elise sa...

Det var ikke ille nei ! Burde vurdert det, men da håper jeg vi lærer til neste år da :P Men i år, når A er så liten så ville vi holde oss i Norge, etter en lite bra utelandstur når snuppa var like gammel som A er nå. Og da får det bare bli dyrt. Dyreparken er en helt unik opplevelse - skulle bare ønske at de ikke sugde alle pengene vi har ut av feriekontoen. Oslo-biten av turen er ikke så allverdens dyr.. heldigvis !

by mlekoshi