Det nærmer seg Halloween !

onsdag 20. oktober 2010


Tenkte jeg skulle skrive litt om Halloween siden foreldremanualen har det som månedens tema. Vi har feiret Halloween i ... øhm.. er det fire år nå ? Ja, tror det. Og ungene og de voksne elsker det ! I år skal vi kanskje make it bigger med å rett og slett invitere noen av nabovennene til Hilde hjem for å gå rundt sammen. Og her må også de voksne kle seg ut ! Nemlig.


I fjor var Hilde heks, og har brukt samme kostyme i fire år nå.. men nå er den for liten, så vi må nok kjøpe ny. Tror jeg ? Må kanskje prøve den på først. Uansett: Halloween er morro ! Du trenger ikke å gjøre det stort, men bli iallefall ikke sint hvis noen ringer på hos dere :) Vi bruker ikke å ringe på der de har slukket lyset utenfor. Og her i gata er det veldig trygt og greit for ungene å løpe rundt. I år tror jeg til og med at vi kan gå et stykke bak dem og bare observere det hele.Noen tips for å kunne ha en vellykket liten Halloween feiring:

1. Du kan fort lage avkappede fingrer av pølsebiter. Fest en bit tomat på tuppen som negl. Ellers så kan du bruke kransekakemasse og forme det som en finger, mandel som negl og konditorfarge som blod.

2. Lag en "punch" med rødbrus eller solbærsaft.. og putt oppi små plastedderkopper og isbiter.

3. Lag blodig popcorn med å tilsette konditorfarge eller matfarge i smørret du smelter. Har aldri prøvd det, men det skal vist gå bra (?).

4. Legg på en sort duk, papirduk eller dekk bordet inn i sølvpapir. Bruk sorte papptallerkener eller passende. Kjøp et par plast-hodeskaller på Nille el. Hvis du har litt tid så er det artid for ungene å skjære ut et gresskar dagen før. Du trenger ikke mer enn dette. Hvis du ikke vil ha usundt snaks hjemme så kan du f.eks. fryse ned appelsinjuice og stikke ispinner i dem. Ellers så er det jo bare å fylle på med et par potetgullskåler og nyte kvelden. Ja, og lys.. men her er det jo viktig å passe på.

5. Du trenger ikke de villeste kostymene - ofte kan du virkelig slå deg løs med teatersminken til en billig penge fremfor å bruke masse penger på kostymer. Men du finner masse billige kostymer på lekebutikker og nettet. OG: Tenk brannfarlig ! Bruk flammesikre kostymer og huske refleks (og evt. lommelykt)!!

Lykke til med feiringen !

1 kommentar:

trolia sa...

Takk for kule tips! Jeg elsker halloween over alt på jord! he he :) gleder meg!

by mlekoshi