How to: Hvordan sy varmepose

tirsdag 23. november 2010

Jeg skrev for noen dager siden at jeg skulle legge ut en "how-to" på hvordan jeg syr mine varmeposer - so here goes ! Disse er veldig fine å gi i gave til både liten og stor - så dette er dagens julegavetips herfra.

1. Klipp ut to like store rempser. Akkurat hvor store, brede og lange du vil ha dem er en smaksak. Mine ligger rundt 20 cm brede og 60 cm lange.


2. Damp dem med strykhjernet og legge dem oppå hverandre. Sy sammen tre av siden på posen.


3. Vren posen som en sokk...


4. Damp posen og da spesielt kantene og hjørnene.


5. Sy strikkinger langs kanten slik at posens form holder seg bedre i bruk.6. Mål nå avstanden mellom strikking-sømmene du gjorde langs posens tre kanter. Del dette nummeret med like mange kanaler du skal ha i posen. Du trenger ikke kaneler i posen, en jeg foretrekker det slik at ikke all risen/hveten/bygget havner nederst i et hjørne. Og jeg foretrekker 3 kanaler i posen.


7. Tegn opp kanalene med teksil-kritt.


8. Sy kanalene i posen.


9. Gjør klart innholdet. Her kan du bruke middagsris, hele hvetekorn, hel bygg osv.


10.  Her er det lurt å evt. bruke en trakt for å unngå søl... noe som jeg ikke hadde for hånden akkurat nå, så da ble det litt gris...


11. Fyll til posen er ca. halvfull. Hvor mye en vil ha i er en smakssak. Jeg fortrekker å ha litt over halvfull pose med bygg.


12. Nå skal du brette inn å sy igjen den siste kanten på posen.Tada ! U`re done !


TIPS og andre viktige detaljer...

Posen skal varmes i mikroen på 2-3 minutter. Derfor må du bare bruke naturlige stoffer i posen. 100 % bomull, 100  % lin osv. Posen kan ikke vaskes i ettertid, så det kan være lurt å sy et trekk til posen som kan vaskes når det blir skittent, slik som dette:
Lykke til !

17 kommentarer:

 1. Herlighet, du er nå bare så flink! Kjempefin varmepose :-)

  SvarSlett
 2. Takk :P -haha, syns du ? Det er kanskje 50 ganger vanskeligere å sy en MT, så jeg syns det gikk ganske greit :) Og koselig er det og ! Når jeg syr MTer så har jeg ofte lyst til å kaste hele greia ut vinduet og glemme at den ligger der :P

  SvarSlett
 3. Jeg er nå veldig glad for at du syr dem ferdig, jeg. I alle fall min ;-)

  Gikk det bra på visninga i dag?

  SvarSlett
 4. Takk for en flott tutorial :) Flink er du :)

  SvarSlett
 5. Det er bra at dere liker den da :) ja, det var et par interessere par her i dag. Men vi tenker ikke så mye over det å selge for tiden - trives egentlig greit nå og husleien har gått ned litt. Så nå er vi litt i stuss :P


  Takk June:)

  SvarSlett
 6. Kjempefin varmepose! Jeg skal nok klare å lage slike å gi bort i julegave. Hvor har du kjøpt hele hvetekorn?

  Stine

  SvarSlett
 7. Ja, de er ganske grei å lage :)
  I denne posen har jeg brukt byggkorn ;)

  SvarSlett
 8. Ok, men hvor har du kjøpt det da? På life?

  Stine

  SvarSlett
 9. Hele bygggryn får du kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker. Hel hvete får du sikkert kjøpt på life ;)

  SvarSlett
 10. ÅÅÅ- Du aner ikke hvor glad eg ble når eg fant denne oppskriften din:)
  Da skal eg rett opp å sy! Tuuusen takk!

  SvarSlett
 11. Kjempefin oppskrift. Skal bruke den :)

  SvarSlett
 12. Hvor mye større må du lage den ytterste posen?

  SvarSlett
 13. Heia, kan jeg bestille varmeposer hos deg? Jeg skulle gjerne ha kjøpt til mamman min, men kan ikke sy og har ikke utstyret til å lære meg det. Jeg ønsker 1 meter lange, gjerne i trippel, slik du har laga over. Hva vil det evt koste? Send meg gjerne epost: kleventrine@hotmail.com Hilsen Trine Kleven

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager - jeg så aldri meldingen din før nå :) Regner med at du har funnet en pose :)

   Slett
 14. Jeg skjønner ikke hva du mener med denne setningen: "Posen kan ikke vaskes i ettertid, så det kan være lurt å sy et trekk til posen som kan vaskes når det blir skittent, slik som dette". Man kan vel ikke vaske puten med korn inni!?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er akkurat det jeg skriver: Posen kan ikke vaskes så det er lurt å sy et ekstra trekk som du trer utenpå posen. Dette ekstra-trekket kan selvsagt vaskes. Og det er nettopp det som er avbildet over: Posen i et ekstra-trekk :) Ha en fin dag.

   Slett

by mlekoshi