I am baking

torsdag 4. november 2010

For 2 dager siden vandrer jeg litt hvileløst rundt på et handlesenter, hadde altfor dårlig tid og altfor mye å gjøre. Tiden strekker virkelig ikke til altså. Og når den ikke strekker til danner det seg bare større og større ideer og meninger om alt som en tror en har lyst til å gjøre i hodet. Tilbake til handlesenteret. Jeg tasser inn på en butikk som selger litt forskjellig kakestæsj og får øye på den mye omtalte FunCakes cupcakes mix og bestemmer meg for å teste denne greia som jeg har lest om flere plasser. Får hele tiden opplyst at den skal være SÅ god.


FanCakes Cupcakes mix med nødvendig tilbehør. Hvis du ser på prisen og tenker at det var drøyt så kan jeg avkreftet dette. Det holder til sånn ca 40 cupcakes.


Pisk sammen mykt smør og eggene.


Jeg varmet smørret til det ble mykt i mikroen. Glemmer jo alltid å romtemperere smørret.


Mål opp 500 g av cupcakes-mixen.


Mix den inn med eggene og smørret. Mmm.. nam-nam-røre !


Fordel røren i ca 20 cupcakesformer i kakebrettet (for å unngå at dem eser utenfor). Stek i ca 18 minutter på temperaturen nevnt på posen.


Lag pynten i mellomtiden. Her lager jeg småblomster i blomsterpasta med utstikker. Jeg limte så spiselige småperler med spiselig lim fra Wilton.


Ferdig stekte. Er lov å smake på en nå... eller flere. Er faktisk PÅKREVD (forteller jeg meg selv..).

Så kan du velge hvilken frosting du vil ha på cupcakesene når de er avkjølt. Jeg testet en sjokolade-smørkrem som jeg ikke likte så godt. Men jeg tror ikke jeg liker sjokoladefrosting så godt som jeg håpet. Tror jeg må teste nye muligheter. OG jeg hadde ikke mørk nok sjokolade. Iallefall....

Ta først 25 g bakekako og bland det med 0,5 dl vann du har kokt opp.


Smelt 450 g mørk kokesjokolade og avkjøl til det er helt kaldt.


Bland sammen smør, melis og salt i mikseren til det er fluffy.


Bland inn den kalde sjokoladen mens du har mikseren på lav hastighet.


Bland inn bakepulvermisken og miks helt til du har en deilig frosting.Voila !

Jeg syns egentlig at Cupcakesmiksen smaker fint den, men ikke sånn super-over-bra slik alle syns. Men greit å kjøre i gang til en barnebursdag eller lignende.

 

Ingen kommentarer:

by mlekoshi