Juuuuuuuul !!!!

søndag 28. november 2010

I morgen er det faktisk første søndag i advent - allerede ! Og i den anledning har Frank vasket og ordnet ganske mye hjemme. Merk: Frank. Jeg sovna når folket sto opp kl 08 i morgest, og våknet 1,5 time etterpå. Deiiiilig. Og da var det full fres med vasking av vegger, skifting av liftgardiner og opphenging av julestjerne. Han er så god den mannen altså ! Vi slet med å få August til å sovne på dagsluren sin, selv om han var tilsynelatende trøtt, og det endte opp at han sovnet oppå meg i senga vår i en time. Og da våknet han tre minutt før han skulle i bursdag til en barseltreff-venninne, så det ble litt stress ut døra for så bare å gå noen få meter over veien her å få servert god mat, kaker og stas. Deilig. Og da jeg kom hjem kvart over fem så var hele øveretasjen ferdigvasket og det var tent stearinlys overalt. Deeeeilig!


Siden julestjerna vår sang på siste verset så gikk vi for et par uker siden til innkjøp av en ny og nydelig stjerne på kunstgalleriet her i byen. Åh, så fin den er ! Den er forskjellige lilla og gullfarger, og rett og slett helt perfekt. Vi var litt lei av den hvite papirstjerna vi hadde før, så dette blir fint i noen år fremover. Men ingen papirstjerner er vell evigvarende, dessverre.

Min pappa er på besøk her i helga slik at vi begge skulle kunne dra på julebord med jobben. Men jeg kjørte i går jeg. Lillegutt kan være veldig trøblete om kvelden, og siden han i tillegg har vært syk så var det best å kunne komme fort hjem hvis han slo seg helt vrang. Så vi var hjemme i halv ett-tiden i natt. Og da lillegutt begynte å blø nedeblod så det holdt i to-tiden i natt så var det egentlig greit å ha vært tidlig hjemme slik at vi allerede hadde fått en times søvn på øyet.  Nå skal jeg bruke resten av kvelden, som er sånn ca. 30 minutter før jeg bør være i seng, til å ordne julegaver.


Dagens julegavetips

(bilde av julegaveinnpakkingen i fjor)

Legg litt ekstra flid i å pakke inn gavene ! Da oser det omtanke av gaven - uansett hva det måtte være inni den. Her er et par tips:

1. Merkelapper. Finn fine merkelapper som er litt ordentlige. Du finner trelapper som er formet som hjerter og masse fine merkelapper som ikke koster så mye mer på til alternative plasser som f.eks. tebutikken, glassmagasin osv. Jeg handlet i fjor merkelapper fra etsy.com. Ta et kjapt søk der, det er billig (selv med frakt). ELLER: bruk litt hyssing og la ungene tegne på pappbiter som du bruker hullemaskin til å lage et hull i. Personlig og fint !

2. Bruk fint papir. Og med fint mener jeg ikke dyrt. Hvis du har pene merkelapper og pent bånd på pakken så trenger du ikke å ha veldig dekorativt julepapir. Brukt kraftpapir som er brunt eller helt hvit...  eller bare ensfarget. Jeg liker ensfarget jeg. Barna kan evt. tegne fine tegninger på papiret. Eller pakk inn i silkepapir som du får kjøpt på bokbutikker eller hobbybutikker. Blir så fint atte !

3. Bånd. Jeg liker tykt bånd - og gjerne litt spesielt bånd. Men jeg kjøper ikke på slike små dritdyre ruller. I fjor kjøpte jeg ribbon fra utland - stoffbånd som jeg brukte som du kan se på bildene over her. Veldig pent, og ikke noe dyrere enn hva du betaler for mange av billigbåndene. Og dette kan mottaker bruke igjen osv. Hvis du bruker vanlig bånd så er det fint å bruke båndsplitter.

4. Tenk på miljøet ! Bruk gjerne gjenbrukbare gaveposer og kanskje til og med i stoff ? Eller gi en gave inni en gave slik som du kan se her:


Som du ser på filmen: Pakk inn i handleposer. Gave inni gave og med en fint budskap: Tenk miljø !

Til sist: Fargekoordiner og mitt beste tips er: Simple is good!


4 kommentarer:

camilla sa...

Hvor kjøpte du det brune papiret? var så fin brunfarge på det :)

Elise sa...

Det er faktisk silkepapir som jeg har en del igjen av etter at jeg avsluttet bedriften min :)

camilla sa...

men hvor får man kjøpt slikt?er ikke silkepapir veldig tynt?

Elise sa...

Du får kjøpt det flere plasser i store kvantium som er beregnet på bedrifter, ellers så finnes det sikkert på nett flere plassen. Men de fleste hobbybutikker har det inne, litt større bokbutikker har det også inne. OG staples/binders har noe ;)

Jo, du trenger 2-4 ark pr. pakke du skal pakke inn ;)

by mlekoshi