BAKOVERVENDT bilsikring igjen...

fredag 17. desember 2010

Må bare skrive et lite innlegg om denne saken hvor denne heldige gutten overlevde kollisjonen men hvor han ble "halshogd" innvendig.


"Toåringen var spent fast i setet da ulykken skjedde, noe mange mener reddet livet hans.".  Nei, du sier ikke det ? alle som leser min blogg fast eller sporadisk vet at jeg brenner for bakovervendt bilsikring. Og da vet dere kanskje jeg vi skrive nå ? nemlig ! hadde han sittet bakovervendt hadde nok skadeomfanget vært begrenset. Før du som er skeptiker hyler "skremselspropaganda" ber jeg deg instendig om å lese dette innlegget her på bloggen. Takk ! Spre denne "skremsels"propagandaen - barn burde forskånes fra dårlige beslutninger bassert på uvitenhet fra foreldrene. Jo flere som VET hvor viktig det er å sikre barn bakovervendt i bilen, jo ferre vil faktisk utsette barna for denne risikoen.
4 kommentarer:

Munine sa...

TAKK!!

Jeg er selv veldig opptatt av og brenner for dette! Jeg skrev et innlegg i bloggen min i juni om dette: http://munine.blogg.no/1275601106_bakorvendt_er_best.html


Har lenge tenkt på et nytt innlegg om temaet og leste denne artikkelen, og mulig jeg kommer til å bruke den som du har gjort.

Dette er VIKTIG!!!

Silje sa...

Kjempeviktig!! Har nettopp hentet nytt bakovervendt sete til Alva Emilie i dag. Samme stol som dere har, Elise :)

Anonym sa...

Ville lest saken en gang til om jeg var deg.
Det står ingen plass at Micah satt forovervendt.
alt som står er at bilen de satt i ble påkjørt og han satt fastspendt i setet sitt.
Det kunne godt være at han satt i et bakovervendt sete, men ble påkjørt bakfra. Det blir det samme som å sitte i et forovervendt sette, å kresje front mot front med en annen bil.
Jeg personlig er 100% FOR bakovervendt sete, men det blir for dumt og henge ut foreldrene på denne måten når du ikke vet noe som helst om hvilken type sete de har brukt!

Elise sa...

Kjære anonym.

Dette skjedde i USA... I USA sitter en promille av en promille AV en prmoillle av barna bakovervendt. Det ligger VELDIG nært å trekke en rimelig grei konklusjon om at han IKKE satt bakovervendt i bilen. Er og var fullstendig klar over at det ikke står i artikkelen om at han ikke sitter bakovendt. Så tror jeg du må lese deg litt opp hvis du er så veldig 100 % for bakovervendt bilsikring. Sannsynligheten for at det skal skje et så kraftig rykk i nakken gjennom å bli påkjørt bakfra er minimal.

Og videre: Kanskje du bør lese det jeg skrev en gang til ;) Henger ikke ut alle foreldre som sikrer barna fremovervendt (ved mindre dem faktisk er vitende om hvor viktig det er å sikre dem bakovervendt...). Jeg skrive at vi må spre ordet for å sikre at alle foreldre VET hvorfor det er best å sikre barna bakovervendt - for det er mange som er helt uvitende om hva forskjellen vil si i en kollisjon.

Kjempebra da Silje og Munine ! :)

by mlekoshi